UniCredit Țiriac Bank și grupul Valvis au finalizat negocierile privind acordarea unei finanțări în valoare totală de 28 milioane de euro pentru susținerea activității curente a grupului și refinanțarea investițiilor realizate în ultimii ani. Grupul Valvis desfășoară operațiuni în domeniul apelor minerale, agriculturii și producției de energie regenerabilă, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care îmbuteliază Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri și Terra Muntenia.

37839-unicredit.jpg“UniCredit Țiriac Bank își dorește să fie partenerul preferat al companiilor care au proiecte solide și o viziune clară pe termen lung. Agricultura și industria alimentară reprezintă sectoare strategice ale României și ne dorim să finanțăm din ce în ce mai mult aceste domenii și, totodată, să fim un investitor și mai relevant în economia românească. Brandul Aqua Carpatica a devenit sinonim cu apa minerală premium și are un potențial important de dezvoltare atât în țară cât și la export. Prin acordarea acestei finanțări arătăm că susținem strategia grupului, că apreciem spiritul antreprenorial și împărtășim viziunea domnului Jean Valvis și a întregii sale echipe de managment”, a declarat Andrei Svoronos, Șeful Departamentului de Agricultură și Industrie Alimentară din cadrul Diviziei Large Corporate a UniCredit Țiriac Bank, cel care a coordonat procesul de finanțare în cadrul băncii.

“Valvis Holding se află într-o etapă de dezvoltare și expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Țiriac Bank se dorește a fi unul solid și de durată. Valvis Holding, prin brandurile sale - cu precădere AQUA Carpatica -, dovedește viziune, reușind să schimbe paradigma de consum în categoria sa, impunându-se printr-o notorietate dovedită de cifrele de vânzări. Într-o piață specifică stagnantă și conservatoare, AQUA Carpatica a înregistrat creșteri de vânzări spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o creștere de aproximativ 50% față de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat și prin reușite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, țările Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria. Noi avem certitudinea că AQUA Carpatica poate deveni ambasador internațional al României, prin calitate și poziționare premium, putând concura direct cu cele mai prestigioase branduri mondiale”, a declarat Jean Valvis, Președintele Valvis Holding.

În cadrul pachetului de credite agreat, UniCredit Țiriac Bank va acorda Carpathian Springs o finanțare în valoare de circa 18 milioane de euro. Aceasta este destinată, pe de o parte, refinanțării unor investiții realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, județul Suceva) și, pe de altă parte, susținerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piața locală și pe piețe externe, printr-o nouă linie de capital de lucru.

Totodată, UniCredit Țiriac Bank acordă Dorna Agri un plafon de creditare în valoare de 11,25 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru finanțarea culturilor agricole, scontarea subvențiilor ce urmează a fi primite de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), precum și pentru acoperirea altor nevoi generale. Dorna Agri este unul dintre cei mai importanți producatori agricoli din România.

Restul limitelor de creditare aprobate în favoarea celorlalte firme din cadrul grupului Valvis Holding vizează refinanțarea în condiții mai avantajoase a unui proiect de producție de energie regenerabilă, facilități de factoring și linii de trezorerie pentru acoperirea riscurilor valutare, de dobândă și a prețului cerealelor. Produsele de hedging sunt folosite în mod uzual de marile companii multinaționale pentru acoperirea acestor tipuri de riscuri și devin tot mai solicitate și pe piața locală, în contextul aprecierii dolarului, a dobânzilor foarte mici de pe piața interbancară și a volatilității de pe piețele financiare internaționale.

Despre UniCredit Țiriac Bank

UniCredit Țiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Țiriac Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. Banca își propune să mențina permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piața din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Țiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Despre Valvis Holding

Valvis Holding operează în piață din 1994 și și-a câștigat notorietatea de-a lungul timpului prin crearea și dezvoltarea de branduri puternice precum Dorna și LaDorna, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești.

În 2010 a lansat pe piață AQUA Carpatica, ce în scurt timp avea să conducă în topurile de vânzări și de notorietate.

În 2005, și-a extins domeniile de activitate investind în Viti-Pomicola Sâmburești, care acoperă o arie de aproape 500 de ha de viță de vie, reinventând un brand de vinuri consacrat, Domeniile Sâmburești.

Bazându-se pe principiul care ghidează compania, Valvis Holding nu s-a limitat la bunurile de larg consum, ci a deschis operațiuni agricole în zona Calărași (Dorna Agri) și operațiuni de energie regenerabilă (Terra Muntenia).

30 July 2015