A mai rămas doar o săptămână până la minivacanţa de 1 Mai. O destinaţie pentru cei care vor să iasă din ţară, dar nu au de gând să cheltuiască prea mult poate fi Grecia. Spre exemplu, turiştii care aleg Riviera Olimpului - Olympic Beach plătesc de la 195 Euro/pers. pentru şapte nopţi cazare cu pensiune completă la hotel de trei stele.

Sursa: imopedia.roTransportul cu autocarul costă de la 49 Euro/pers. Cei care vor să stea mai puţine zile pot alege un hotel de patru stele din staţiunea Paralia Katerini pentru care tariful este de la 32 Euro/pers./zi, cazare cu mic dejun. Cazarea este de minim 3 nopţi. Transportul cu autocarul costă de la 49 Euro/pers.

„În Halkidiki, preţurile pornesc de la 31 Euro/pers./zi pentru cazare cu demipensiune la un hotel de patru stele. Se acceptă cazări pentru minim 3 nopţi. O altă destinaţie de vacanţă este Thassos, cu preţuri de la 38 Euro/pers./zi, cazare cu demipensiune la un hotel de cinci stele. Cazarea trebuie să fie de minim cinci nopţi" spune Marius Berca, director de marketing Christian Tour.

Din Halkidiki poţi face o excursie opţională în Salonic. Oferă un bogat patrimoniu cultural şi istoric, precum şi cafenele cosmopolite pline de viaţă. Desigur, există timp şi pentru cumpărături. Pentru această excursie vei plăti 35 Euro/pers. Dacă alegi Salonicul pentru noapte poţi savura cultura pop modernă şi dansul în cluburi, vei plăti 70 euro de persoană.

„De 1 Mai avem o ofertă specială pentru Insula Creta cu preţuri de la 159 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, cinci nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Georgia 2* din staţiunea Amoudara, asistenţă turistică. Pentru un minisejur în staţiunea Hersonissos, tarifele pornesc de la 199 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, cinci nopţi cazare cu demipensiune la Hotel Dimico 3*, asistenţă turistică" afirmă Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Amoudara este un resort popular aflat în nordul Cretei, la vest de capitala insulei - Heraklion. Se mândreşte cu plaje Blue Flag, spaţioase, deloc aglomerate şi îşi păstrează caracterul liniştit. Mulţi vizitatori aleg acest tărâm pentru a explora capitala Cretei, dar şi partea centrală a insulei. Autobuzele şi trenurile fac legătura între aceste zone. De asemenea, poţi explora locurile pe cont propriu, prin închirierea unei maşini (costă aproximativ 30 de euro pe zi). Din program nu trebuie să lipsească excursiile pe dealurile din apropiere şi sporturile nautice. Briza adie puternic, aşa că poţi practica surfing, kitesurfing şi windsurfing. Planifică şi excursii de o zi la Palatul minoic din Knossos, aflat la doar 12 km de staţiune, precum şi plimbări cu barca în Insula Spinalonga, vizite în oraşele cu atmosferă veneţiană Rethymnon si Chania, iar pentru noapte - excursii la Cheile Samaria.

„Amoudara este echipată cu o mulţime de taverne, cluburi de noapte şi magazine. Vei găsi aici un mare centru comercial cu branduri de renume mondial. Cluburile de noapte oferă un program bogat până la primele ore ale dimineţii. Serile le poţi petrece la cinema sau la teatrul în aer liber. Multe hoteluri organizează seri tematice, competiţii, jocuri şi spectacole magice" susţine Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

La începutul şi la sfârşitul sezonului Hersonissos, staţiunea de pe coasta de nord a insulei Creta, este locul liniştit şi ideal pentru familiile cu copii, iar în iulie şi august freamătă de petreceri. Se întinde în jurul unui port drăguţ. În interior se află centrul comercial, trepidant cu baruri, magazine şi restaurante. În vechiul oraş parcă pierzi noţiunea timpului, vii aici pentru câteva clipe de răgaz după plajă sau după petreceri. De la 12 nopatea, discotecile, aşezate una lângă alta pe o stradă pietonală vecină cu marea, devin arhipline.

„În perioada 28 aprilie - 3 mai, turiştii pot merge în Insula Rhodos pentru care preţurile pornesc de la 169 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele din oraşul Rhodos, asistenţă turistică. Atmosfera tipic grecească di oraşul Rhodos, străzile ocupate, restaurantele în aer liber şi traficul zgomotos îţi face poftă de plimbare. Îţi va plăcea să te plimbi pe străduţe fără nume (sunt vreo 200 în total)" a declarat pentru imopedia.ro Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

În timpul zilei oraşul respiră în ritmul comerţului, iar mai pe seară e timp de poveşti la fiecare colţişor de stradă unde vezi o cafenea. Cei mai romantici aleg portul Mandraki, unde se plimbă în zonele Koundourioti şi Eleftherias, admiră farul Sf Nicolae şi cele trei mori de vânt. Nu rata plimbarea pe urmele lui Iulius Cesar, Cicero şi Pompei în parcul Rodini, un paradis cu leandrii, chiparoşi şi arţari. Dacă seara e prea cald te poţi răcori la piscina cu o corabie de piraţi din clubul Laguna Albastră.

Află cât a dat faimosul cuplu Pitt-Jolie pe o vilă din Santorini.




23 April 2011