Zilele libere de Paște au reprezentat un motiv bun pentru o excursie peste hotare, destinațiile preferate de români pentru această perioadă fiind Grecia, Bulgaria și Țara Sfântă. Iar pentru o astfel de vacanță, turiștii români au plătit un preț mediu de 280 euro/persoană, potrivit datelor Christian Tour.

36826-jerusalem.jpgPentru mulți români, minivacanța de Paște a fost un moment excelent pentru o călătorie în afara granițelor. Potrivit operatorilor de turism, nu au existat modificări semnificative față de anii trecuți, numărul clienților rămânând constant.

„În fiecare an, înregistrăm o ușoară creștere a cererii pentru pachete turistice, în perioada sărbătorilor. Anul 2015 nu a fost o excepție, din acest punct de vedere, numărul clienților interesați să petreacă Paștele în afara granițelor fiind constant. În general, aceștia sunt tineri, cu venituri medii sau peste medie, dispuși să renunțe la tradițiile specifice acestei perioade”, declară pentru IMOPEDIA.ro Andrei Iaroscenco, manager ABC Tours.

Cei mai mulți turiști români s-au orientat către destinațiile clasice preferate cu ocazia sărbătorilor pascale, în topul preferințelor rămânând Grecia, Bulgaria și Israel. Românii care au optat pentru o minivacanță peste hotare în această perioadă au cheltuit în medie 280 de euro/persoană, conform informațiilor Christian Tour.

„Charterele noastre care au plecat spre Grecia de Paște au avut un grad de ocupare de 93%, arătând că această țară rămâne și în 2015 o destinație favorită a românilor. 220 de turiști au ales Israelul, iar 75 și-au petrecut minivacanța pascală în Dubai. Totodată, programele Senior Voyage de opt zile cu plecare în perioada Paștelui au fost foarte apreciate, 700 de persoane achiziționând astfel de pachete. Țările preferate au fost Italia și Spania", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Totodată, destinațiile autohtone au urcat în clasamentul preferințelor românilor: numărul turiștilor care au preferat să petreacă minivacanța de Paște într-o destinație din România a crescut cu peste 20% față de anul trecut. Tot potrivit datelor Christian Tour, cei care au ales un sejur într-o destinație autohtonă au cheltuit în medie între 150 și 200 de euro/persoană. Printre cele mai populare destinații se numără stațiunile de pe Valea Prahovei, Brașovul, cetățile fortificate din sudul Transilvaniei, nordul Moldovei, dar și stațiunile climaterice precum Băile Felix, Covasna, Băile Herculane și Slănic Prahova.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

18 April 2015