Dacă vreţi să scăpaţi de căldură, să vă relaxaţi şi să faceţi mişcare, un sejur la munte este alegerea perfectă. Cataloagele de vară ale agenţiilor abundă de oferte în staţiunile montane din România, Austria sau Bulgaria. La noi, tarifele pornesc de la 45 de lei pentru o noapte de cazare.

Ca şi în cazul hotelierilor de pe litoral, proprietarii de unităţi de cazare de la munte au scăzut preţurile cu peste 15%, aliniindu-şi astfel tarifele la cele percepute de bulgari sau de austrieci.

Turiştii care vor să stea mai aproape de casă pot alege staţiunile din Munţii Bucegi. La Predeal, de exemplu, la Hotel Predeal (două stele), situat fix în centrul staţiunii, o noapte de cazare costă 45 de lei de persoană, potrivit Eximtur.

Un pic mai scump este la Buşteni, la Hotel Silva (trei stele). Aici, turiştii au la dispoziţie pachete cu trei nopţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă în ultima seară, care costă 325 de lei de persoană, conform aceleiaşi agenţii.

Dacă veţi merge cu maşina, va mai trebui să plătiţi în fiecare zi câte zece lei pentru parcare. Atenţie iubitorilor de animale! Accesul acestora este interzis în hotel.

Dacă vreţi să vă umpleţi plămânii de aerul curat al Alpilor, puteţi alege Austria. Aici, la Hotel Alpendorf (trei stele) din staţiunea Semmering, şase nopţi de cazare cu all inclusive, internet non stop şi acces la piscină costă 368 de euro (aproximativ 1.550 de lei), potrivit ofertelor agenţiei Edel­weiss Travel.


Sursa

4 June 2010