La periferie, preţul unei case noi este de 500 euro/mp, arată grila notarilor. În centrul Bucureştiului, această valoare se dublează. Notarii au făcut o estimare a preţului caselor din tot oraşul, în funcţie de anul de construcţie, nivelul finisajelor şi starea de întreţinere. IMOPEDIA.ro a selectat câteva dintre zonele-reper ale Capitalei şi a pregătit documentul integral, pentru cei care nu se regăsesc în această listă.

30882-shutterstock_47049337notary.jpgŞoseaua Alexandriei

şoseaua Alexandriei a fost una dintre cele mai intens exploatate zone, din punct de vedere imobiliar, în anii post-criză. Apropierea de Bucureşti şi accesul facil către oraş, preţurile rezonabile ale terenurilor şi interesul marilor lanţuri comerciale pentru această parte a Capitalei au fost argumente suficiente atât pentru marii constructori cât şi pentru oamenii de rând care au decis să îşi ridice o casă. Pentru proprietăţile acestora, notarii oferă ca reper de preţ 500 euro/mp în cel mai bun caz. Pentru construcţiile mai vechi însă, preţul scade la aproape jumătate.

30888-soseaua-alexandriei.jpg 

Bulevardul Ghencea

La doar câteva minute de mers cu maşina, în zona Ghencea, preţul caselor creşte considerabil. Faptul că zona este situată în oraş şi nu la periferie, îşi spune cuvântul. Notarii apreciază că, în cel mai bun caz, o casă în zonă are o valoare de aproape 700 euro/mp.

30883-bulevardul-ghencea.jpg 

Strada Dristorului

Într-un alt cartier căutat, Dristor, valoarea caselor potrivit grilei notarilor, continuă să crească. De data aceasta, o casă construită după anul 2008, cu finisaje superioară şi un nivel de întreţinere impecabil, valorează 738 euro/mp.

30891-strada-dristorului.jpg 

Şoseaua Berceni

În zona Pieţei Sudului, valoarea caselor potrivit grilei notarilor este ceva mai mică. Aceasta este o veste bună, în condiţiile în care cartierul Berceni a crescut constant în preferinţele clienţilor de imobiliare ai ultimilor ani. Astfel, o casă nouă şi păstrată în cele mai bune condiţii valorează în grila notarilor puţin peste 600 euro/mp.

30889-soseaua-berceni.jpg 

Cartierul Băneasa

Nivelul de preţ face un salt uriaş atunci când vine vorba de nordul capitalei. În cartierul Băneasa, în zona bulevardului Ficusului, o casă nouă, construită cu atenţie la detalii şi întreţinută foarte bine, se vinde cu aproape o mie euro/mp. În acest perimetru, chiar şi casele vechi, de chirpici, sunt bine valorificate. Acestea sunt trecute în grila notarilor şi cu peste 400 euro/mp.

30885-cartierul-baneasa.jpg 

Şoseaua Pipera

Tot în Nordul Capitalei, pe măsură ce ne apropiem de marile cartiere rezidenmţiale, preţul creşte chiar şi mai mult. Pe şoseaua Pipera de exemplu, acesta poate depăşi 1.100 euro/mp, potrivit grilei notarilor.

30890-soseaua-pipera.jpg 

Piaţa Unirii

Nivelul de preţ din Nord este similar sau chiar mai mare, în unele cazuri, decât cel practivat în centrul Capitalei. În perimetrul Pod Haşdeu - –Pod Izvor - –Pod Naţiunile Unite - Piaţa Unirii, de exemplu, preţul pe metru pătrat este de 960 euro/mp, potrivit grilei notarilor.

30887-piata-unirii.jpg 

Piaţa Romană

Doar în zona Bulevardului Dacia- Piaţa Romană, preţul este similar cu cel practicat în nordul Bucureştiului. Astfel, o casă recent construită, cu finisaje de înaltă calitate şi bine întreţinută este valorificată de notari la aproape 1.100 euro/mp.

30886-piata-romana.jpg 

Calea Dorobanţilor

Cartierul Dorobanţi este preferatul oficialilor, al expaţilor şi al oamenilor de afaceri. Preţul caselor în zonă a fost întotdeauna inaccesibil majorităţii clienţilor, iar acest lucru se vede şi din estimarea grilei notarilor. În această zonă sunt unele dintre cele mai scumpe proprietăţi, potrivit grilei notarilor. Astfel, preţul unei case noi, cu finisaje de lux şi bine întreţinută atinge aproape 1.200 euro/mp.

30884-calea-dorobantilor.jpg 

Grila notarilor oferă un reper de preţ pentru piaţa imobiliară, oferind un nivel minimal al valorii proprietăţilor. Acest preţ serveşte în special la stabilirea taxelor şi impozitelor. În grila notarilor se regăsesc atât valorile pentru case cât şi pentru blocuri sau construcţiile de chirpici. Vezi anexa pentru detalii.

NU RATA: Știi cât mai valorează locuinţa pe care o deţii? Cum îţi evaluezi proprietatea singur, dar corect?


 

3 July 2013