Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, a declarat în cadrul emisiunii 3X3 că în anul 2009 va fi mai puţină valută pe piaţa din România, iar afacerile imobiliare vor reîncepe.

R.G. Gheţea: Valuta se va scumpi, iar piaţa imobiliară îşi va reveni, în 2009Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, consideră că "în anul 2009 leul se va ieftini, iar valuta se va scumpi. Este un paradox, dar aşa va fi, valuta va fi mai puţină.

Cred că mulţi dintre cei care acum lucrează în Spania, în Italia sau în alte ţări se vor afla anul viitor în România. Asta înseamnă că nu va mai avea cine să trimită valută în România". 

Radu Graţian Gheţea, a mai spus că "în ceea ce priveşte piaţa imobiliară din România va reporni, iar preţurile se vor alinia undeva. Oamenii vor sta cu terenuri, vor păstra cele şapte apartamente pe care le au până când vor obţine preţul corect. Vor fi afectaţi cei care au făcut speculaţii imobiliare. Cei care au pornit afaceri imobiliare, ori vor scădea preţurile până undeva la preţul de cost plus 30-40% ceea ce înseamnă un profit decent, ori vor aştepta ca preţurile să crească la un moment dat".

Sursa

21 December 2008