„Acum am fost în Israel, vreau să aduc o fabrică de case ieftine, pentru locuinţe sociale, unde am înţeles că vor fi alocaţi bani de la buget. Vor fi preţuri de cumpărare de 500-600 de euro/mp. Primăriile sunt potenţiali cumpărători, ele le vor da mai departe către cei nevoiaşi".

Vasile TurcuIMOPEDIA.ro: Cum aţi descrie piaţa imobiliară din România?

VASILE TURCU: În general, este o piaţă blocată. Fiindcă sistemul bancar nu mai acordă credite, normal că piaţa imobiliară a scăzut. Atâta timp cât nu se mai acordă credite ipotecare normal că piaţa a căzut, deşi în România e nevoie, la ora actuală, la nivel naţional, de aproape 1.560.000 de locuinţe.

IMOPEDIA.ro: Credeţi într-o revenire a pieţei imobiliare de la noi?

VASILE TURCU: Totul depinde de ce se întâmplă la nivel european, mondial. Dacă economia se pune pe picioare.
 

IMOPEDIA.ro: Credeţi că preţurile vor scădea?

VASILE TURCU: Ce a fost până acum, nu o să mai fie niciodată. La un moment dat erau preţuri nereale, comparativ cu alte ţări. La un moment dat, probabil că cerinţa sau boomul a fost atât de mare încât piaţa a fost umflată, nu era cea reală. Nu se poate ca un metru pătrat de teren agricol să fie la 10-15-20 sau 50 de euro, mi se pare anormal. Sau preţuri, undeva în oraşe,  să ajungă la 2-300 sau 500 euro metrul pătrat cum era în Bucureşti. Mie îmi pare rău că nu am vândut, acum am rămas cu 16.000 mp chiar la Casa Radio, iar pe Plevnei am avut 4500 şi am rămas cu el.

IMOPEDIA.ro: Vă temeţi că veţi rămâne cu ele sau că veţi lua mai puţini bani decât preconizaţi?

VASILE TURCU: Spre norocul meu, ouăle le-am pus sub mai multe cloşti. Sunt implicat în mai multe afaceri, nu numai în cea imobiliară. Partea imobiliară, din tot grupul de firme reprezintă doar 10-12%.

IMOPEDIA.ro: Dar totuşi nu vă gândiţi că aţi putea pirede bani?

VASILE TURCU: Nu. Să vă spun, eu am băgat 2 lei şi la un moment dat aveam preţuri de 1000 de lei. Eu mi-am îmulţit banii de o sută de ori.

IMOPEDIA.ro: Ce veţi face în viitor? Intenţionaţi să vindeţi din proprietăţile pe care le deţineţi?

VASILE TURCU: Nu vând. De ce să vând? Construiesc eventual, închiriez.

IMOPEDIA.ro: Ce intenţionaţi să construiţi?

VASILE TURCU: Deocamdată stau pe loc. Am proiecte. Dar deocamdată stau pe loc să vâd ce va cere piaţa. Piaţa e cea care dictează.

IMOPEDIA.ro: Dar totuşi spre ceva v-aţi gândit să vă orientaţi.

VASILE TURCU: Acum am fost în Israel, vreau să aduc o fabrică de case ieftine, pentru locuinţe sociale, unde am înţeles că vor fi alocaţi bani de la buget. Vor fi preţuri de cumpărare de 5-600 de euro/mp. Primăriile sunt poteţiali cumpărători, ele le vor da mai departe către cei nevoiaşi.

IMOPEDIA.ro: Vă interesează să mergeţi în direcţia asta?

VASILE TURCU: Am deja business-ul, îl pun în mişcare. Cam în două luni de zile încep în jur de 6.500 de locuinţe, în zona Republica

IMOPEDIA.ro: Intenţionaţi să mai construiţi şi altceva?

VASILE TURCU: Un hotel pentru un copil al meu.

Teasing
Află cine a declarat în exclusivitate pentru IMOPEDIA:

- Consideraţi că este un moment bun să cumperi apartamente, fie noi, fie vechi şi terenuri?

- Trebuie să mai aştepţi. Eu sunt de principiu că în materie de apartamente mai trebuie aşteptat vreo 6 luni, în ce priveşte terenurile cam un an de zile".

Citeste continuarea AICI 

18 March 2009