La începutul lunii septembrie ar putea începe lucrările pentru lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză. Demararea acestora este, însă, condiționată de finalizarea demolărilor necesare pentru eliberarea terenului. Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, construcțiile de pe terenul destinat lărgirii șoselei vor fi înlăturate în cel mult trei săptămâni.

42171-fabrica_de_glucoza.jpgTermenul de execuție al lucrărilor de supralărgire a șoselei Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi este de 15 luni, însă autoritățile negociază reducerea perioadei la 12 luni.

Lucrările, care vor începe, cel mai probabil, în această toamnă, constau în:

-       lărgirea la patru benzi pe o distanță de 1,8 km (câte două benzi pe sens, fiecare cu o lățime de 3,5 m);

-       realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5 m;

-       reconfigurarea intersecțiilor pe care soseaua Fabrica de Glucoza le traversează și racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrazii A3 București-Ploiești-Brașov;

-       asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale, precum și prin repoziționarea gurilor de scurgere existente;

-       reamenajarea spațiilor verzi;

-       modernizarea iluminatului stradal;

-       amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.

Lucrările vor fi executate de asocierea STRACO GRUP-TRACON - PRIMACONS GROUP și vor costa circa 47 milioane lei fără TVA.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în 2017, după o perioadă de soluționare a situațiilor legate de exproprieri și de contestații. Proiectul initial a fost modificat, din cauză că, în tot acest timp, s-a construit foarte mult în zonă și au fost schimbate anumite normative în domeniu.

 

 

8 August 2018