Simplă și  elegantă, cu fațade drepte și spații vitrate generoase, casa care a fost construită la comanda poetului Octavian Goga, în apropierea Parcului Ioanid din București, este acum de vânzare, potrivit artmarkhistoricalestate.ro.
42301-vila_goga.jpgVila, care fost construită între anii 1936-1938, a fost proiectată de arhitectul Horia Creangă (nepotul lui Ion Creangă), al cărui portofoliu era impresionant - clădirea ARO din Brașov, Palatul Culturii din Cernăuți, ansamblul cinematografului Patria din Capitală

Casa, cu 15 camere și opt băi, are cinci niveluri (subsol, parter, două etaje și pod) și suprafața utilă de aproape 1.000 de mp, în timp ce terenul măsoară 822 de mp. Dealtfel, arhitectul a ținut cont încă de la început de faptul că această vilă urma să îndeplinească un rol dublu: să fie casa unei familii, dar și un loc în care poetul, academicianul și omul politic Octavian Goga să poată primi un număr mare de persoane.

Soluțiile constructive la care s-a apelat în premieră în epocă (planșee din beton armat), precum și cele de amenajare interioară, fac din vila Octavian Goga o clădire care poate servi și astăzi cu succes scopului pentru care a fost edificată. Iar cea mai bună dovadă în acest sens este lista ultimilor săi locatari. Vila a fost până de curând închiriată și a fost folosită drept reședință personală de către ambasadorul Japoniei în România pentru mai bine de zece ani. Anterior, ea a fost vreme de cinci ani locul pe care reprezentatul Uniunii Europene în România, l-a numit acasă. Însă dincolo de arhitectura deosebită și de decorațiunile interioare de excepție(marmură, lemn masiv de nuc etc.), principalul atu al proprietății rămâne locația”, se arată în descrierea publicată de artmarkhistoricalestate.ro.

Prețul de pornire al imobilului scos la licitație este de 4,5 milioane de euro, însă specialiștii estimează că va fi vândut cu cinci sau chiar șase milioane de euro. Totodată, vila este disponibilă și pentru închiriere, prețul fiind de 19.000 de euro/lună.

21 November 2018