Vila „Omului fericit” se află în Brăila și este de vânzare. Potrivit Artmarkhistoricalestate.ro, clădirea cu demisol, parter și etaj are 14 camere, o anexă (19 mp), garaj dublu (78 de mp) și bucătărie de vară.

42389-vila_braila_1.jpgVila „Omului fericit” este situată în centrul istoric al Brăilei, pe b-dul Al. I. Cuza nr. 89 și are suprafața utilă de aproape 500 de metri pătrați, iar terenul aferent măsoară 872 de mp.  

Anul de construcție a casei este necunoscut, însă coincide cu cea mai înfloritoare perioadă din istoria orașului, respectiv a doua jumătate a sec. XIX.

În perioada dintre războaie, clădirea a găzduit variate societăți comerciale. Almanahul ziarului „Monitorul Brăilei” din 1924 publică o pagină de reclamă pentru trei societăți comerciale care funcționau în acest spațiu, pe atunci corespunzător numărului 79: societatea Hofherr Schrantz Clayton Shuttleworth A.G., fabrici de mașini agricole și industriale, care apare cu o pagină de reclamă și în anuarul din 1913; firma Urania – societate de asigurări și reasigurări; M. N. Gluckmann-Feliceanu („Omul Fericit”/ „Fericitul”) – întreprinderi comerciale agricole-industriale-tehnice. Ulterior, casa a găzduit internatul Liceului Sanitar, cu cămin și cantină, și societatea comercială Drumuri și Poduri, semnalată la intrare printr-o bornă kilometrică”, notează Artmarkhistoricalestate.ro.

Prețul de pornire al imobilului care poate găzdui diferite tipuri de proprietăți - birouri, centru de evenimente, clinică medicală, reședință unifamilială, showroom - este de 290.000 de euro, însă specialiștii estimează un preț de vânzare de până la 450.000 de euro.

25 April 2019