Zona Giurgiului - Eroii Revoluţiei este un refugiu imobiliar pentru cei care au bugete mici sau foarte mici. Apartamentele cu două camere se cumpără la preţurile la care în alte cartiere abia dacă se găseşte o garsonieră. Totuşi, faptul că tranzacţiile se fac la niveluri atât de reduse înseamnă, de cele mai multe ori, că nici calitatea zonei nu este la cele mai înalte cote. IMOPEDIA.ro îţi spune la ce minusuri te înhami când cumperi un apartament ieftin, într-o astfel de zonă.

Giurgiului-Eroii RevolutieiZona Giurgiului-Eroii Revoluţiei înseamnă un mix al calităţii. Găsim apartamente noi şi spaţioase, la preţuri accesibile doar celor cu buget mai mare, dar şi locuinţe foarte ieftine. Acestea sunt însă aşezate adesea în blocuri cu probleme - blocuri vechi, sau învecinarea cu Ferentari, a cărui reputaţie nu este cea mai bună.

Multe blocuri au anul de construcţie cu mult înainte de 1977, sunt zone întregi cu astfel de construcţii. Zona şi blocurile trag în jos preţurile apartamentelor. Este departe de Centru, pe Giurgiului nu este metrou.", arată Georgeta Lăzărescu, administrator Magivis.

Clienţii renunţă la tranzacţii chiar înainte să semneze, la notar

Pentru că zona se întinde pe o suprafaţă mare, agenţiile imobiliare încearcă să înţeleagă nevoile clienţilor şi bugetul lor înainte să înceapă să le arate proprietăţi. Acestora li se explică foarte clar care sunt caracteristicile fiecărui segment în parte şi abia apoi se porneşte la vizionări.

Pictor Ştefan Dimitrescu este o zonă foarte frumoasă, cu blocuri de patru şi de opt niveluri, cu o cerere foarte mare. În aceeaşi zonă sunt case şi terenuri foarte valoroase, vile cochete. După care urmează zona Giurgiului ajungând până la Piaţa Progresului. Aceasta se remarcă la faţă prin blocuri vechi, unde preţurile sunt foarte scăzute. În spatele acestei zone avem ceva foarte frumos, cu foarte multă verdeaţă, cum ar fi Tătuleşti, dar unde sunt blocuri construite în ani 1970-1977. Apoi avem partea de Drumul Găzarului şi Brâncoveanu, o zonă foarte aşezată, liniştită, cu precădere blocuri de patru etaje.", arată Giulio Angheloiu, preşedinte Premier Imobiliare.

Dar tocmai această varietate de apartamente îngreunează adesea decizia de cumpărare. Clienţii renunţă la înţelegerile pe care le au cu agenţia sau cu proprietarii chiar şi în ultimul moment.

Vizionări avem o mulţime, oferte avem, dar până se hotărăsc clienţii. De multe ori ni s-au întors contracte chiar şi de la notariat. Că nu le convine structura de partajare a camerelor, sau o mulţime de astfel de motive.", arată reprezentantul Magivis.

De la începutul verii, preţurile în zonă au scăzut cu două-trei mii de euro

În aceste condiţii, continuă să lase la preţ, în speranţa că vor prinde un client. De la începutul verii până acum, preţurile au scăzut cu două-trei mii de euro. Astfel, se găsesc garsoniere la 20.000 euro, apartamente cu două camere cu 35.000 euro, iar în cazul celor cu trei camere, pornesc de la 50.000 euro. Preţurile cresc însă pe măsură ce blocurile sunt mai noi sau mai aproape de zone mai bune.

Diferenţele de preţ sunt semnificative, de la metroul Eroii Revoluţiei pot fi şi cu 30% mai mari decât în partea mare merge spre Luică. Pentru apartamentele de două camere din zonele mai bune, preţurile ajung la 70.000 euro, iar pentru cele cu trei camere, preţurile variază între 65.000 şi 80.000 euro, dar au şi suprafeţe de peste 100 mp, iar cele cu trei camere au în jur de 80 mp.", arată Giulio Angheloiu.

Tranzacţiile se fac în special prin Prima Casă şi cel mai des, cu apartamentele ieftine. Totuşi, este o perioadă atât de dificilă încât unele agenţii spun că abia dacă reuşesc să supravieţuiască.

Vânzările sunt foarte mici, nu se face niciun contract pe lună. Este foarte rău. De când a început criza, numai aşa este. Am avut şi un contract la trei luni.", arată Georgeta Lăzărescu, administrator Magivis.

Blocurile noi însă, cele construite în ultimii ani, lipsesc aproape cu desăvârşire. S-au construit doar câteva blocuri mici, în niciun caz ansambluri imobiliare importante. Pe de o parte pentru că preţul zonei face neprofitabilă o asemenea dezvoltare, iar de altă parte, pentru că suprafeţele de teren libere sunt foarte mici şi greu de găsit.

CITEŞTE ŞI: Berceni, cartierul unde nu simţi că eşti la periferie

15 September 2011