Aproape 300 de locuri de parcare, amplasate pe două niveluri, vor fi construite în Piața Dorobanți din Capitală. Municipiul București nu va contribui financiar la realizarea proiectului.

42400-parcare_subterana_in_dorobanti.jpgSăptămâna aceasta, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul pentru contractul de concesiune a lucrărilor (https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/pc-notice/v2/view/100003420). Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Uniunii Europene, astfel încât să poată transmite oferte și companii din UE.

Prin această procedură, Primăria Municipiului București (PMB) urmărește încheierea unui contract de concesiune de lucrări cu un investitor privat care se va ocupa de proiectarea, finanțarea, construcția și exploatarea parcajului subteran cu minim 283 de locuri din Piața Dorobanți.

Potrivit anunțului, „Contractantul, în calitate de Concesionar, primește dreptul de a exploata rezultatul lucrărilor executate, preluând astfel si cea mai mare parte din riscurile aferente realizarii si exploatarii lucrarilor respective. Concesionarul va avea dreptul de a încasa veniturile rezultate din activitatea de parcare subterană, cât și din posibile activități suplimentare desfășurate în incinta parcajului (publicitate, activitati comerciale, servicii etc.) cu condiția îndeplinirii cerințelor legale privind desfășurarea acestor activitati.”

Durata maximă a contractului este de 49 de ani (maxim doi ani pentru proiectare și execuție, respectiv maxim 47 de ani pentru operarea investiției).

Valoarea totală estimată a contractului este de 582.280.268 de lei, iar câștigătoare va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 iunie 2019.

15 May 2019