Autoritățile plănuiesc amplasarea unei noi stații de metrou.
Prelungirea Magistralei 2 de metrou, cu încă o stație amplasată la jumătatea distanței dintre capătul actual al liniei, Berceni și Centura din zona de Sud a Capitalei începe să prindă contur. Primăria Sectorului 4 și SC Metrorex SA au semnat un protocol de intenție în acest sens, iar autoritățile locale au eliberate deja Certificatul de Urbanism al viitoarei construcții.

42322-magistrala_2.jpgViitoarea stație se va afla la 1.150 m de capătul actual al liniei, Berceni, pe partea stângă a Șoselei Berceni, pe sensul de mers spre linia de centură a Capitalei, iar în viitor va fi urmată de încă o stație, la 1.350 de metri, în imediata apropiere a liniei de centură. În zona ambelor stații vor fi amenajate parcări de tip park&ride, pentru cei care vor dori să-și lase mașinile la intrarea în oraș și să își contiue drumul cu metroul.

”Construcția va fi realizată aproape exclusiv suprateran și va fi suportată din bugetul local al Sectorului 4. Parțial infrastructura există deja, ca linie de transport, dar va trebui dublată cu încă o cale de rulare. Mai mult decât atât, trebuie realizate automatizările necesare, pentru ca circulația să se poată face pe două sensuri și în deplină siguranță”, a explicat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Studiul de fezabilitate al proiectului – care va stabili soluția tehnică pentru realizarea construcției, costurile reale ale investiției și fazele acesteia – are termen de finalizare data de 31 decembrie 2018 și urmează să obțină toate aprobările necesare până la finalul lunii ianuarie 2019.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria sectorului 4, lucrările vor putea începe în prima parte a anului viitor și vor fi încheiate până la mijlocul anului 2021.

Accesul pietonilor se va putea face de pe ambele părți ale drumului, prin intermediul a două pasaje subterane.

”Oamenii care locuiesc, sau lucrează în zonă au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care să aibă acces ușor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezintă cea mai bună soluție. Aici funcționează 100-150 de firme, cu aproape 6.000 de muncitori. De asemenea, în zonă mai există și circa 50 de blocuri, în care locuiesc alte 5.000 oameni”, a subliniat Băluță.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală.

 

20 December 2018