Revoluția în construcții aduce permanent noi modele de locuințe, fiecare mai neconvenționale decât cele care le-au precedat. Scopul suprem este acela de a salva atât natura, cât și bugetul proprietarilor, iar acestea pot fi rezolvate simultan de către o construcție ecologică. Dintre cele mai spectaculaose astfel de locuințe sunt casele care se camuflează în natură, indiferent unde sunt construite. Arată absolut spectaculos în pădure sau în deșert, unde poți trăi în mijlocul naturii, dar separat de efectele nedorite precum temperaturile extreme sau umiditatea excesivă. Iar ca un bonus, acest tip de locuință este chiar mai ieftină decât una convențională. Viitorul este acum.

41388-biosphere_1.jpgBiotekt este o combinație unică de tehnologii noi și vechi, convenționale și sustenabile. Construcție în pământ, acoperiș și pereți verzi, design pasiv solar și 15.000 de sticle de plastic care formează structura locuinței, curățând astfel mediul înconjurător. 

În aceste produse eliminăm problemele asociate de obicei cu construcțiile în pământ, precum costurile uriașe cu forța de muncă. Sistemul Biotekt este divizat în două produse distincte: Ecosphere și Oasis. Amândouă pot fi construite pe suprafețe impresionante, pe o fundație de beton sau deasupra unui beci, în funcție de nevoile clienților, dar trei oameni sunt suficienți pentru a face acest lucru și nu au nevoie decât de câteva instrumente de bază”, explică dezvoltatorii proiectului.

41390-biosphere.jpgEcosphere este o construcție modulară făcută să fie acoperită de pământ și vegetație acest tip de locuință poate fi construită la suprafață, semi-îngropată sau complet în subteran. Dacă locuința este construită la suprafață, pământul este structurat folosind diferite sisteme de armare, cu costuri reduse, pe care le furnizează constructorii sau de care fac rost la nivel local.

„În multe cazuri, nu este nevoie de nicio structură specială a pământului înconjurător. Dacă locuința este parțial sau total subternată, se folosesc de asemenea metode simple de construcție care pot fi, de asemenea, rafinate pentru a oferi economii de energie mari prin panouri solare, care utilizează un strat "umbrelă" impermeabil care oferă economii de până la 100% și încălzire optimă chiar și în cele mai severe condiții meteorologice. Pentru cei care vor să folosească echipe externe de construcții, se pot folosi manuale și instrucțiuni video de la dezvoltatorii conceptului”, continuă dezvoltatorii conceptului.

41389-oasis.jpgDar peste 300 de milioane de oameni locuiesc în deșert sau în condiții similare deșertului, unde un sistem bazat pe vegetații, cum este Ecosphera, ar fi foarte dificil de construit și foarte scump de întreținut. În același timp, locuințele din acest tip de climă beneficiază foarte mult de protecția pământului. Astfel, pentru aceste zone a fost nevoie de un concept nou, numit Oasis. Nisipul deșertului, unul dintre cele mai abundente materiale naturale, este în general considerat inutil în construcții, pentru că boabele lui sunt mărunte, nu angulare, cum este nisipul de râu. Totuși, el poate fi stabilizat dacă este pun în combinație cu compozitul din care este făcut sistemul Biotek, și atunci devine un material ideal pentru locuințe.

CITEȘTE ȘI: 

22 April 2017