Terenurile și casele moștenite ar putea fi impozitate, potrivit unui nou proiect de modificare a Codului Fiscal, ținut încă secret. Gratuitatea de acum ar putea fi limitată pentru valori care să se încadreze într-o limită financiară, trasată momentan la 100.000. Dar dat fiind faptul că proiectul este încă în lucru,  acești parametri ar putea oricând să fie schimbați.

41387-impozit.jpgLista de schimbări aduse Codului Penal continuă cu o idee care shimbă radical piața imobiliară: impozitul pe moștenire și donații. În forma actuală, impozitul ar fi de 3% pentru valori mai mari de 100.000 de euro, procent care ar putea fi aplicat și proprietarilor imobilelor naționalizate, la prima tranzacționare a acțiunilor emise de Fondul Proprietatea și pe care le-au primit în schimbul acestor imobile. Același impozit va fi aplicat și pentru veniturile aferente titlurilor de plată pentru imobile naționalizate. Totuși, momentan este vorba doar despre un proiect, care urmează să fie supus dezbaterilor atât în spatele ușilor închise, cât și la nivel public. Până atunci,

în secțiunea „Categorii de venituri supuse impozitului pe venit" din Codul Fiscal este stabilit că sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare și aur financiar, primite cu titlu de moștenire ori donație sunt venituri neimpozabile. 

 

20 April 2017