Prețurile exorbitante ale proprietăților din capitala Marii Britanii îi fac pe mulți să caute locuințe situate în afara Londrei. Această soluție este luată în considerare de tot mai multe persoane care realizează că pot cumpăra, de exemplu, un sat întreg cu suma pe care ar trebui să o plătească pentru achiziționarea unei garsoniere în centrul Londrei.

42158-sat.jpgCum era de așteptat, cererea a generat oferte pe măsură. Astfel, potrivit publicației metro.co.uk, încă din 2016, un întreg sat din Țara Galilor a fost scos la vânzare la prețul de 1,5 milioane de lire sterline. Este vorba despre Aberllefenni, un sat care numără 16 case, care au fost construite pentru muncitorii din mina Powys, situată în apropiere. Însă mina a fost închisă în 2003, iar muncitorii, care locuiau cu chirie, au părăsit satul.

Deși prețul cerut în 2016 pentru cele 16 case era comparabil cu cel al unei garsoniere londoneze, cumpărătorii au întârziat să apară. Drept urmare, prețul a scăzut la 1,25 de milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă că fiecare casă costă aproximativ 28.000 de lire sterline.

Un avantaj important al acestui sat este locația – Aberllefenni se află în mijlocul unor peisaje superbe – munții Cader Idris și pădurea Dyfi. Totodată, satul galez se află la mică distanță de ocean, localnicii putând ajunge cât ai clipi pe plajele Aberdovey, Barmouth și Fairbourne. În plus, cel mai apropiat oraș se află la o distanță de aproximativ 11 km.

6 July 2018