Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Preţul apartamentelor vechi a scăzut, în medie, cu 3% în 2012

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 50636

Valoarea de cumpărare a apartamentelor vechi, de la începutul anului 2012 până în prezent, a scăzut în medie cu 3%, iar variaţiile pentru fiecare zonă a Capitalei sunt foarte mici. Datele reies dintr-un studiu realizat de IMOPEDIA.ro.

Apartamente vechiCe tip de locuinţă au căutat bucureştenii în anul 2012?

  • Garsoniere – 12%
  • Apartamente cu două camere –  38%
  • Apartamente cu trei camere – 42%
  • Locuinţe cu patru sau mai multe camere – 8%

“În ceea ce priveşte Unde sunt cele mai ieftine locuinţe de calitate? La periferie. Periferia oraşului, atât de evitată în urmă cu câţiva ani, a ajuns acum unul dintre cele mai căutate segmente pe piaţa imobiliară. ... preferinţele bucureştenilor în funcţie de zonă, cele mai căutate cartiere din partea de nord a Capitalei au fost Băneasa, Bucureştii Noi şi Aviaţiei. Pentru partea de sud au fost preferate zonele Berceni - Popeşti Leordeni, Brâncoveanu, Olteniţei, în timp ce pentru estul Bucureştiului, datele noastre arată o preferinţă pentru Titan, Pantelimon şi Colentina. Cei care au dorit să cumpere în partea de vest a oraşului au ales, cu precădere, cartierele Militari, Drumul Taberei şi Crângaşi. Pentru apartamentele situate Central şi Ultracentral în top se află Unirii, Dorobanţi şi Universitate” declară Răzvan Muntean, General Manager, IMOPEDIA.

Pentru anul 2012, cei mai mulţi dintre utilizatorii IMOPEDIA.ro au ales locuinţe cu suprafaţa cuprinsă între 30-60 mp (39%), urmaţi de cei care au urmărit anunţurile pentru apartamentele de 60-80 mp (37%). Numai 21% dintre cei aflaţi în căutarea unei proprietăţi la bloc au avut în vedere cumpărarea unui apartament de peste 80 mp, iar la limita inferioară a căutarilor s-au situate garsonierele cu mai puţin de 30 mp (3%).

Profilul cumpărătorului din 2012

În cursul anului 2012, România, pe locul 5 în Europa în ce priveşte ieftinirea locuinţelor Piaţa imobiliară din România a continuat să scadă şi în 2012, preţul locuinţelor înregistrând a cincea mare scădere din ... bucureştenii s-au orientat, în general, spre locuinţele cu un preţ mediu de 60.000 euro (63%). 27% dintre ei au ales proprietăţi care costau între 60.000 şi 100.000 euro şi doar 10% au căutat apartamente şi vile cu un preţ mai mare de 100.000 euro.

În privinţa vârstei imobilului, 70% dintre utilizatorii portalului imobiliar IMOPEDIA.ro au ales în cursul anului 2012, apartamentele situate în blocuri vechi.

CITEȘTE ȘI Bucureştenii vor apartamente noi cu două camere, sub 60.000 euro Bucureştenii interesaţi de achizuţia unei locuinţe noi se uită, cu precădere, spre apartamentele cu două camere, potrivit IMOPEDIA.ro. Bugetul alocat ... Bucureştenii vor apartamente noi cu două camere, sub 60.000 euro

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video