Primăria Cluj - Napoca a anunțat varianta finală de traseu V8 privind obiectivul de investiții cuprins în Master Planul General de Transport al României – „DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35”, după obținerea avizului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

42744-cjrocluj-napoca_19.jpgVarianta finală de traseu a centurii metropolitan este publicată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca:

primariaclujnapoca.ro

Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj prin dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură reprezintă obiectivul general al acestui proiect, în timp ce scopul proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul ”Drum Transregio Feleac TR35” în octombrie 2018, iar în martie 2019 a fost predată documentația ”Studiul alternativ de traseu”, care a cuprins opt variante de traseu studiate.

„La recomandarea specialiștilor, Municipiul Cluj-Napoca a optat pentru varianta 8 - V8. În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Cluj – Napoca.

14 November 2019