Proiectul de hotărâre privind achiziționarea a șapte terenuri în suprafață totală de 46.088 mp situate pe străzile Giuseppe Verdi nr. 2 Bis și Gheorghe Țițeica nr. 143 – 147, sectorul 2 - „Parc Verdi” este punctul 1 pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care va avea loc joi, 6 septembrie.

42194-parcul_verdi.jpgPotrivit acestui document, Primăria Capitalei va plăti actualilor proprietari ai terenurilor care formează Parcul Verdi aproximativ 50 de milioane de euro. Astfel, Emil Săvulescu și Geta Săvulescu vor vinde Primăriei Municipiului București (PMB) șapte terenuri cu suprafața totală de 46.088 mp.

În vederea efectuării demersurilor necesare pentru trecerea terenurilor respective în proprietatea PMB, autoritățile au solicitat evaluarea acestora. Conform raportului realizat de SC Media City SRL, valoarea totală a celor șapte terenuri este de 26.400.000 de euro. Pe de altă parte, actualii proprietari, Emil Săvulescu și Geta Săvulescu, au transmis autorităților atât o evaluare realizată de SC Fenco SRL, cât și o ofertă de vânzare a celor șapte terenuri la prețul de 87.475.000 de euro. În urma negocierilor, cele două părți au stabilit prețul la aproximativ 50 de milioane de euro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a anunțat intenția de a cumpăra de la actualii proprietari parcurile Verdi și Nicolae Iorga, încă din luna iunie a acestui an.

 

PROIECT DE HOTĂRÂRE:
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/01_20180906.pdf 

3 September 2018