Proiectul pentru reabilitarea peisagistică a Parcului Cișmigiu a fost aprobat miercuri, 31 august, de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, „proiectul se referă la aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru această investiție”.  

 

42478-parcul_cismigiu.jpgProiectul, a cărui valoare este estimată la aproximativ zece milioane de euro (46.874.455,34 de lei), include introducerea unei rețele wi-fi, a unui sistem de supraveghere video și de monitorizare a numărului de utilizatori, precum și interventii la principalele componente ale parcului: alei si platforme, împrejmuire, amenajări peisagere, Podul cu nuc, ansamblu “Cetate”, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu, rețele electrice și iluminat, rețele de apă și canalizare, grupuri sanitare, cișmele, locuri de joacă, mobilier urban. Lucrările vor dura trei ani, iar plata acestora va fi făcută eșalonat.

 

Pe de altă parte, Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, susține că „Primăria Bucureștiului vrea să taie zeci de arbori seculari, plantați încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Iar, pe locul lor, să construiască tot felul de gherete pe care să le ofere apropiaților partidului să-și deschidă afaceri în mijlocul parcului”.

 

Parcul „Grădina Cișmigiu”, în prezent monument istoric, a fost inaugurat în urmă cu 165 de ani și are suprafața totală de aproape 16 hectare.

1 August 2019