Terenurile s-au ieftinit cu până la 40%. Unde sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe parcele?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 40348

Preţul terenurilor a scăzut abrupt şi în ultimul an. Proprietarii au ieftinit cu până la 40%, în speranţa că vor găsi clienţi. Chiar dacă acest trend s-a resimţit la toate terenurile de la periferia Capitalei, s-a păstrat ierarhia, iar în unele zone preţul este considerabil mai mare decât în altele. Un studiu marca IMOPEDIA.

sursa: sfin.roCele mai mari reduceri s-au resimţit, ca de obicei, la terenurile aflate în câmp. În cazul proprietăţilor din zonele centrale ale localităţilor de lângă Bucureşti, preţurile au scăzut cu până la 33%.

„Ieftinirea terenurilor a atras în mod special interesul investitorilor din zona Bucureşti-Ilfov, fie ei persoane fizice sau companii. Potrivit datelor portalului nostru, numărul vizitatorilor de pe site care s-au arătat interesaţi de terenuri intravilane a crescut cu 28% în 2011 faţă de anul precedent.”, spune Răzvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro.

După reducerile operate din 2011, cele mai ieftine terenuri se găsesc în localitatea Berceni Sat, unde a avut loc o scădere a preţurilor de 20% în ceea ce priveşte terenurile scumpe şi de 40% în cazul loturilor din câmp, care au atins astfel valoarea de 3 euro/mp.

La preţuri similare se pot achiziţiona şi terenurile aflate în câmp în Măgurele. În acest caz preţul a coborât cu 27% pentru loturile centrale şi cu 40% pentru cele din câmp, ajungând la 33 euro/mp, respectiv 3 euro/mp.

În Chitila, terenurile din câmp erau cu 40 % mai ieftine la sfârşitul fiecărui an, începând cu 2009. Astfel, dacă în decembrie 2009 acestea valorau în medie 45 euro/mp, în decembrie 2011 au ajuns la 15 euro/mp. De asemenea, valoarea metrului pătrat pentru terenurile din prim plan a scăzut cu 21% faţă de 2010, atingând 55 euro.

În zona Popeşti-Leordeni, scăderile de preţ au atins procentaje de 18% pentru terenurile cel mai bine poziţionate şi de 33% pentru loturile din câmp, continuând o tendinţă începută în 2010. În aceste condiţii, în decembrie 2011, preţurile erau, în medie, de 45 euro/mp şi, respectiv, 20 euro/mp.

„Asemănătoare este şi evoluţia preţurilor din Voluntari, care au înregistrat o scădere de 33% pentru terenurile centrale şi de 18% pentru zona de câmp. Astfel s-a ajuns la o valoare medie de 70 euro/mp pentru loturile cele mai bune şi de 20 euro/mp în cazul celor din a doua categorie” mai spune Răzvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro.

La Cernica, în decembrie 2009 se cumpăra metrul pătrat cu maximum 150 euro şi minimum 60 de euro. Până la sfârşitul anului 2011 însă, valoarea terenurilor a scăzut dramatic, la 60 euro/mp şi, respectiv, 18 euro/mp.

În Pipera, loturile cele mai scumpe au pierdut 17% din valoare, după ce în 2010 au scăzut cu 37% faţă de anul precedent. Astfel, valoarea unui metru pătrat de teren ajungea, în medie, la sfârşitul anului 2011 la 100 euro pentru terenurile bine amplasate şi la 50 euro pentru cele din câmp.

Scăderi mai mici s-au înregistrat în Corbeanca, unde terenurile s-au devalorizat cu 10-15%. Dacă la sfârşitul anului 2009, cel mai mare preţ era de 130 euro/mp, în 2011 acelaşi teren se vindea cu 95 euro/mp. În cazul terenurilor din câmp, un metru pătrat valora 17 euro la finalul lui 2011, cu 28 de euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2009, potrivit datelor IMOPEDIA.ro.

În Mogoşoaia, valoarea metrului pătrat de teren bine plasat a scăzut cu 36% în 2010 şi cu 14% în 2011. Preţul mediu a coborât astfel de la 110 euro/mp în 2009 la 60 euro/euro în 2011. Şi preţul terenurilor din câmp a scăzut în această perioadă, cu 20% faţă de 2010, respectiv 67% în 2010 comparativ cu 2009.

O scădere semnificativă a preţurilor se observă şi în cazul terenurilor din oraşul Otopeni, unde metrul pătrat de teren central putea fi achiziţionat la sfârşitul anului 2011 cu 72 euro, cu 13 euro mai puţin decât preţul mediu atins la finalul lui 2010. Faţă de decembrie 2009, valoarea metrului pătrat din Otopeni este cu 98 euro mai mică.

CITEŞTE ŞI Preţurile scad, valoarea rămâne. Află care sunt cele mai bine cotate zone pentru terenuri şi case Criza imobiliară a decimat preţurile chiar şi în cele mai apreciate zone ale Bucureştiului, fie că este vorba despre centru sau zona de la ... Preţurile scad, valoarea rămâne. Află care sunt cele mai bine cotate zone pentru terenuri şi case


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video