Vești bune pentru persoanele care au nevoie de o nouă carte de identitate! Începând de astăzi, pot face dovada adresei de domiciliu cu extrasul de carte funciară emis online de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Astfel, dosarul pe care îl pregătim atunci când solicităm o nouă carte de identitate a fost micșorat semnificativ. 

42300-cadastru-ancpi.jpgÎncepând de astăzi, prezentarea contractului de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat și ștampilat, eliberat de oficiile de cadastru și publicitate imobiliară nu mai este obligatorie pentru a face dovada adresei de domiciliu în scopul obținerii documentelor de identitate. Toate cele peste 570 de birouri din toată țara ale Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) acceptă extrasul de carte funciară emis online de ANCPI.

Așadar, cetățenii români nu mai sunt nevoiți să  piardă bani și timp pentru a străbate orașul sau pentru a călători în altă localitate pentru a solicita și apoi pentru a ridica extrasul de carte funciară. Documentul poate fi obținut online, pe platforma epay.ancpi.ro. Prețul acestuia este de 20 de lei, iar solicitantul îl poate primi în doar câteva minute dacă actele respective sunt disponibile în format electronic. În situația în care cartea funciară nu este introdusă în sistemul electronic, angajații oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară fac conversia documentului în format electronic și îl expediază solicitantului.

16 November 2018