Sotul are un imobil dinaintea casatoriei. Putem aplica impreuna pentru PRIMA CASA?

Majoritatea cititorilor de pe IMOPEDIA.ro se confrunta cu aceasta situatie: sotul/sotia detine dinaintea casatoriei, (deci un bun propriu) un imobil sau cota parte dintr-un imobil, ceea ce aparent, face posibila aplicarea pentru programul Prima Casa. Din pacate insa nu este asa. Codul familiei vine si ne rastoarna umbra de speranta: Conform ...
Comentarii (95)
#45. SUTO kinga | 03.03.2010 | 12:59
0 (0/0)   
V-as intreba, daca un spatiu comercial se considera locuinta? Pt. ca in lege asta se spcifica: sa nu detii o locuinta si credit ipotecar. Spatiul respectiv, nicodata n-a fost locuinta si e dobandita inaiuntea casatoriei, iar noi stam in chirie.
#44. Iftime Alida-Elena | 25.02.2010 | 06:30
0 (1/1)   
Daca am cumparat o casa la rosu (doar ridicata) pot beneficia de programul prima casa pentru a finaliza locuinta?
Acesta ar fi prima proprietate pe care o detinem.
Multumesc!
#43. LAVINIA | 12.02.2010 | 10:40
0 (0/0)   
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: daca sunt in baza de rau platnici cu un credit achitat ma pot inscrie la program?
In situatia in care sunt angajata pe perioada determinata pot beneficia de acest credit, daca veniturile ne permit?
#42. Teodor Anca | 27.01.2010 | 11:46
-1 (1/0)   
Buna ziua,
Rog sa ma informati daca in situatia mea pot beneficia de prevederile programului Prima Casa: sunt casatorita, am un copil si inca inainte de casatorie, in urma decesului mamei, mostenesc in comun in cota parte (1/16) cu tata si cu alti trei frati, parte dintr-un imobil.

Va multumesc
#41. Teodor Anca | 27.01.2010 | 11:46
-1 (1/0)   
Buna ziua,
Rog sa ma informati daca in situatia mea pot beneficia de prevederile programului Prima Casa: sunt casatorita, am un copil si inca inainte de casatorie, in urma decesului mamei, mostenesc in comun in cota parte (1/16) cu tata si cu alti trei frati, parte dintr-un imobil.

Va multumesc
#40. Teodor Anca | 27.01.2010 | 11:46
0 (0/0)   
Buna ziua,
Rog sa ma informati daca in situatia mea pot beneficia de prevederile programului Prima Casa: sunt casatorita, am un copil si inca inainte de casatorie, in urma decesului mamei, mostenesc in comun in cota parte (1/16) cu tata si cu alti trei frati, parte dintr-un imobil.

Va multumesc
#39. Dan | 10.11.2009 | 16:46
0 (1/1)   
,, Prima Casa,, functioneaza exact cum a spus Calin de la #13 dar depinde de juristii fiecarei banci desi nu ar trebui, dar...BCR cel putin asa functioneaza unde am si primit aprobarea din partea fondului...
#38. Calin Mihai | 16.09.2009 | 13:58
0 (0/0)   
Am luat legatura cu Fondul National De Garantare a Creditelor IMM si am fost informat ca daca bunul a fost achizitionat inaintea casatoriei de catre unul dintre soti atunci poate accesa programul prima casa cel care nu are nimic pe numele lui.
#37. Ciss | 27.08.2009 | 07:40
0 (0/0)   
#38,

"""În schimb, le va fi refuzat accesul la un credit „prima casã” cei care au în proprietate o locuintã la data de 4 iunie 2009. Nu prezintã importantã modul în care au dobândit-o: cumpãrare, donatie, mostenire, licitatie etc. De asemenea, nu conteazã dacã este vorba despre o proprietate exclusivã sau proprietate comunã, si nici dacã solicitantul are o cotã-parte foarte micã."""

Daca plecam de la aceasta interpretare atunci sotia/solicitantul nu are in proprietate sau coproprietate nimic si ca atare poate sa aplice la program, pentru ca mostenirea este un bun exclusiv al D-vs si a fost obtinut inaintea casatoriei.
Acum, daca D-vs intrati co-aplicant la imprumut, pentru cumulul veniturilor, aici s-ar putea ca legea sa lase loc de interpretare deoarece va considera ca si aplicant, la fel ca sotia, iar D-vs aveti deja un procent din ceva. Acel ceva, ar trebui sa nu fie ceva de locuit, indiferent de starea in care se afla.

Este numai o opinie personala...

Acum ca sa fiu caustic, interpretarea legii tine si de tinerii juristi ai bancilor pentru ca exemple sunt destule ai am sa va dau unul.
Cu aproximatie, pana in 1999, la sectorul 4 Bucuresti, transcrierea/intabularea unei proprietati era doar o stampila pe actul de vanzare-cumparare. O tanara jurista a unei banci cunoscute nu a vrut in ruptul capului sa dea OK unui dosar de imprumut, doar pentru ca EA nu avea o hartie care sa semene cu intabularea de la celelalte sectoare, iar stampila Judecatoriei sector 4 nu ERA BUNA !!! DECI ??? In final s-a rezolvat!
#36. dan v | 25.08.2009 | 11:19
0 (0/0)   
dragii mei, daca poate cineva sa-mi dea si mie un raspuns concret, strict referitor la aplicarea legii, in situatia mea si a sotiei mele,lege, care ,dupa parerea mea lasa totusi o portita. de expl. inainte sa ma casatoresc, datorita decesului tatalui meu a avut loc o succesiune, deci am devenit automat proprietarul unei mici parti dintr-un apartament, eu ies din discutie, la mine situatia este clara, nu am dreptul sa aplic pt programul prima casa, insa asa cum am mai spus , intre timp m-am casatorit, sotia mea nu detine si nici nu a a detinut vreodata vreun imobil sau vreo parte dintr-un imobil, avand in vedere faptul ca daca ar vrea sa aplice pt acest program de creditare , doar ea o sa dea acea declaratie pe propria raspundere si mai avand in vedere ca ea nu are dreptul la acea particica pe care eu o detin, practic nu ar fi o declaratie falsa, daca ea ar semna declaratia pe proprie raspundere!!!! deci in concluzie ea ar trebui verificata pentru ca doar ea da acea declaratie.... mai mult am si gasit o banca care este dispusa sa ne acorde acest credit!!!!!! consultantul bancii , ne-a spus clar : dat faptului ca succesiunea a avut loc inaintea casatoriei, deci nu este bun comun, nu este nici o problema!!!! curios este totusi faptul ca intreband la o banca diferita raspunsul a fost negativ, explicand in amanunt situatia mea mi-au spus ca ei nu acorda creditul si gata!!! cum este posibil asa ceva ???!!! legea nu este aceeasi pentru toti????? TRAIM IN ROMANIA!!!!!! va multumesc!!
#35. A.E. | 20.08.2009 | 13:35
0 (0/0)   
Adi tu ai dreptate si eu am intrebat.Cineva mi-a spus ca la finante la impozite si taxe.Dupa codul numeric personal.
#34. Adi | 16.08.2009 | 14:24
0 (0/0)   
Daca declar la notar ca nu am mai avut un imobil si eu chiar detin o cota parte dintr-un apartament, cine si cum ma poate verifica?
Banca nu verifica pt ca am intrebat iar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii nu stiu cum pot verifica pt. ca la Oficiul de Cadastru si Publicitate Mobiliara nu exista o baza de date comuna pt. toata tara si nici nu poti cauta dupa nume ci doar dupa imobil (iti pot spune al cui este un anumit imobil).
#33. Ciss | 05.08.2009 | 19:44
0 (0/0)   
Interpretarea unui avocat, citat :

BENEFICIARI
"".... . În schimb, le va fi refuzat accesul la un credit „prima casã” cei care au în proprietate o locuintã la data de 4 iunie 2009. Nu prezintã importantã modul în care au dobândit-o:
cumpãrare, donatie, mostenire, licitatie etc. De asemenea, nu conteazã dacã este vorba despre o proprietate exclusivã sau proprietate comunã, si nici dacã solicitantul are o cotã-parte foarte micã.
Dovada îndeplinirii acestui criteriu se face cu declaratia pe propria rãspundere a beneficiarului, data în fata notarului. Falsul în declaratii constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Declaratia autentificatã se va depune la dosarul de solicitare a creditului.
Cel care solicitã creditul trebuie sã dispunã de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei, dacã pretul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 euro, sau de 3.000 euro plus diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei si 60.000 euro, dacã pretul acesteia este mai mare de 60.000 euro.
Deci limita maximã a creditului este de 60.000 euro, iar durata sa maximã este de 30 de ani.
Totodatã, solicitantul trebuie sã îndeplineascã si conditiile specifice prevãzute în cadrul normelor interne de creditare ale bãncii de la care urmeazã sã se împrumute.
Fiecare bancã are norme proprii privind anumite calitãti pe care trebuie sã le îndeplineascã un solicitant de credite: vârstã maximã, nivel de venit pe membru de familie, vechimea acestui nivel de venit (unele solicitã adeverinte de salariu pe ultimele trei luni, altele pentru sase luni sau chiar 1 an) etc. ....... .""
#32. unde esti tu Tepes Doamne.... | 05.08.2009 | 10:51
2 (0/2)   
Nu inteleg cum vine treaba asta cu "daca in urma unei succesiuni unul din soti detine un perete dintr-un nimic,se considera ca are ceva si nu poate aplica pentru prima casa,dar cel care are un proiect de constructie ptr o locuinta poate obtine imprumut!!! pai ala nu are in proprietate un teren????? deci are ceva !!! cum poti considera ca avind 1/4 dintr-un nimic (o darapanatura de casa) inseamna ca SUNT PROPRIETAR !!! proprietar pe ce ??
#31. antip.ulea | 04.08.2009 | 15:28
2 (1/3)   
una intreabarea altul e raspunsul, asa se face pe netu asta, ala intreaba daca un bun dobandit inainte de casatorie influenteaza criteriile, si i se raspunde ca un bun dobandit in timpul casatoriei e bun comun, asta vroia sa afle amaratul ala?,
doamna Laura... stati prea mult noaptea pe net si dati raspunsuri pe langa subiect, putina decenta tanti!
#30. marian costin | 04.08.2009 | 12:32
1 (0/1)   
Totodata, cine este cel care analizeaza dosarul din punct de vedere al eligibilitatii? Banca sau fondul de garantare?Cine verifica daca solicitantul si sotul/sotia detin sau nu o alta locuinta?
#29. marian costin | 04.08.2009 | 11:46
1 (0/1)   
Imi pare rau dar cred ca dati informatii incorecte. Legea este destul de clara si spune ca beneficiarul programului nu trebuie sa detina la data intrarii in vigoare o locuinta sau un credit ipotecar singura sau impreuna cu alte persoane. Aceasta se probeaza prin simpla declaratie pe proprie raspundere. In cazul meu sotia mea nu era casatorita la acea data,deci este perfect adevarat. Nu stiu de unde veniti cu aceste prevederi din codul familiei care cred ca nu au legatura cu subiectul nostru. Repet, interdictia se refera la detinerea, LA DATA INTRARII IN VIGOARE LA LEGII, a unei locuinte singur sau impreuna cu alte persoane, ceea ce nu este cazul. Dar cel mai bine am sa merg la banca pentru lamurir. Multumesc oricum dar cred ca gresiti!
#28. Laura | 04.08.2009 | 11:09
2 (0/2)   
preturile au crescut doar pe hartie ... in realitate nu da nimeni (doar vreun prost) mai mult de 700e/mp
#27. ion jaguarul | 03.08.2009 | 19:25
-2 (2/0)   
2 babe si 2 mosi se tot cearta intr-una .Vor si ei prima casa!
#26. Vulturul din bragadiru | 03.08.2009 | 16:55
-1 (1/0)   
Voi va certati ca babele si astia au crescut preturile!
#25. marian costin | 03.08.2009 | 10:57
0 (1/1)   
Am urmatoarea situatie, care desi a mai fost expusa aici nu a fost lamurita asa cum trebuie.
Eu am construit o casa in anul 2007, impreuna cu sotia mea de a atunci. In acest moment ma aflu in proces de partaj privind acest imobil cafre automat este proprietatea mea in cota parte de 1/2.
In daata de 11 iulie m-am recasatorit cu actuala mea sotie care doreste sa aplice pentru programul prima casa. Asadar, la data intrarii in vigoare a programului prima casa, actuala mea sotie nu era casatorita si deci indeplinea criteriile care spun ca la data intrarii in vigoare a ordonantei trebuiau indeplinite acele conditii.
Normal si logic acum, sotia mea actuala in calitate de solicitant al creditului prima casa va da respectiva declalarie in care va spune ca la data intrarii in vigoare a ordonantei nu detinea singura sau impreuna cu altcineva o locuinta, lucru perfect adevarat.
In acest caz, credeti ca este vreun impediment in a primii aprobare?
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Problema se pune altfel. Odata ce sotia Dvs aplica pentru programul Prima Casa, prin efectul casatoriei sunteti evaluat si Dvs intrucat deveniti coproprietari. Ca atare avand deja o proprietate, nu va incadrati in conditiile impuse de lege.
#24. luciamir21 | 02.08.2009 | 17:34
1 (1/2)   
daca sotul detine o parte dintr-un imobil obtinut prin succesiune inainte de casatorie putem fi eligibili la programul prima casa?succesiunea este intre 3 frati si mama lui care este inca in viata
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Din pacate chiar daca detine o cota parte insignifianta dintr-o proprietate, inseamna ca are totusi titlu de proprietate si-l exclude de la posibilitatea aplicarii pentru acest program.
#23. A.E. | 01.08.2009 | 22:47
1 (2/3)   
As fi si eu curioasa sa stiu unde verifica exact ca sotul/sotia celui care aplica la PC si care evident nu da declaratie(fiindca o da numai beneficiarul creditului)are sau nu 1/8 dintr-o casa la cucuietii din deal?
#22. Virgil | 01.08.2009 | 07:33
1 (2/3)   
Scenariu:

1.) actul de proprietate se face pe numele sotului / sotiei care nu avea casa la 3 Iunie; el va fi si cel care da declaratie la notar ca nu are proprietate - ceea ce este corect
2.) cel care nu avea proprietate nu va da nici o declaratie ca nu are casa, nu va aparea pe actul de vanzare /cumparare si nici nu cred ca va fi verificat de cineva daca mai are sau nu casa (singur sau in coproprietate) si nici pasibil de dat in judecata ulterior (neexistand acea declaratie la dosar).
#21. Problema | 31.07.2009 | 23:45
-1 (2/1)   
RASPUNS----Multam' Dl Expertu #17!. Imi ramane a 3-a rezolvare de la tine(sper sa functioneze).Situatia este reala,deja garsoniera este pusa in vanzare,cumnatu are nevoie de bani pentru niste investitii, asa ca pentru noi care locuim in ea acum ne raman doua variante:platim in alta parte chirie sau gasim solutia sa accesam programu PC. Nici cu PC nu sunt asa de incantat, cand ma gandesc ca trebuie sa platesc timp de 30 de ani o "galagie"de bani camatarului nostru legal si anume bancii, chiar daca este un pic mai avantajos..... dar e singura cale sa ajungem la casa noastra.
#20. mara | 31.07.2009 | 16:16
4 (1/5)   
Daca unul dintre soti are un imobil, ce rost are sa-si mai cumpere inca unul? Legea reglementeaza clar situatiile cand poti accesa programul, prima casa...Mai, nu va ajunge un imobil? Mai vreti unul...dar la voi criza nu a ajuns? O sa va ajunga stati linistiti....
#19. Magda | 31.07.2009 | 10:23
3 (0/3)   
ce stiti de ansamblurile rezidentiale la care se incepe constructia in toamna? am inteles ca pretul de vanzare ar fi acum undeva la 400e/mp ... oare apartamentele care vor fi recuperate de la cei care au cumparat la preturile astea imense vor fi mai ieftine de 300e/mp?
#18. Magda | 31.07.2009 | 10:19
6 (1/7)   
oare acest program va mai fi valabil si la anul cand preturile vor fi la jumatate fata de acum? sunt curios care va fi dobanda la anul cand euriborul va fi peste 5% ... in cat timp vor fi executati cumparatorii care cumpara acum la preturile astea imense si apoi cand va creste rata si multi vor ramane someri nu vor mai avea de unde sa achite rata? ....
#17. Expertu | 30.07.2009 | 17:43
0 (1/1)   
Pentru domnul Problema, #16. Stimate domnule Problema, orice problema are si o rezolvare (cel putin). Cea mai la mintea cocosului este ca cumnatul dvs. sa vina in tara si sa se inscrie in programul PC (in mod sigur e eligibil). O a doua rezolvare ar fi sa vindeti garsoniera si sa platiti avansul pentru un apartament. Restul de bani pentru achitarea avansului ii imprumutati de la cumnat si girati cu apartamentul, care ramine pe numele sotiei, ca poate se mai razgindeste cumnatul odata. A treia rezolvare ar fi sa obtineti o hotarire judecatoreasca prin care sa modificati normele de aplicare ale programului PC. Cautati prin familie. E imposbil sa nu gasiti un judecator printre rude. Daca mai aveti nevoie de rezolvari, apelati cu incredere. Am mintea odihnita.
#16. Problema | 30.07.2009 | 17:13
0 (0/0)   
AJUTOR!!!! Cumnatul meu a stat prin alte tari a facut bani si acum 8 ani nu a reusit sa vina in tara sa cumpere o casa,asa ca a trimis banii sotiei mele (sora sa) sa i cumpere o garsoniera o garsoniera in Bucuresti pe numele ei.Zis si facut dar acum noi vrem sa ne cumparam o casa prin acest program si nu putem din acest motiv.Mai nou fratele ei vinde garsoniera (de fapt ea vinde garsoniera pentru el ),dar tot nu putem intra in program pentru ca se considera ca am avut o casa. Asa ca facerea de bine in tara asta e.........................!!!!! Deci cum o sa pot accesa acest program in conditiile date? FuUUckKKK!!!!!
#15. Basescu | 30.07.2009 | 16:48
3 (0/3)   
de ce vreti sa luati acum apartament cu credit, cand la anul o sa-l luati doar cu banii de avans?????
#14. Andu | 30.07.2009 | 15:55
-1 (1/0)   
Si daca sotia (care are o cota dintr-un apartament mostenit) da o declaratie la notar ca nu are nici o pretentie (renunta la cota ei) la bunul comun cumparat prin programul Prima Casa? Atunci poate sotul sa beneficieze de acest program?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Renuntarea la bunurile comune din timpul casatoriei se poate face numai prin partaj, in 2 cazuri : fie prin divort, fie la cererea unui creditor al unuia dintre soti, prin chemarea sa in judedecata. Nu este suficienta deci o simpla declaratie de renuntare in fata notariatului.
#13. Vasile Damian | 30.07.2009 | 15:22
-2 (2/0)   
Sotia are un apartament dintr-o casatorie anterioara. Daca divortam, putem sa ne inscriem fiecare in programul PRIMA CASA? Dar daca dupa aceea ne recasatorim ce se intimpla cu apartamentele achizitionate prin programul PRIMA CASA? Va multumim!
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Pentru ca sotia dvs la data de 4 iunie 2009 era proprietara, nu va putea aplica pentru Prima Casa, conform prevederilor aflate in vigoare la acest moment. Daca divortati, si aplicati in nume propriu, teoretic ati fi eligibil din acest punct de vedere pentru Prima Casa. Dupa recasatorire, dvs ati avea un apartament dinaintea casatoriei, deci un bun propriu.
#12. Petre | 29.07.2009 | 13:52
-1 (1/0)   
1.Am doua apartamente,pot vinde unul fiului meu in cadrul programului " Prima casa "?
2.Pot cumpara ,in cadrul programului " prima casa " un apartament unde locuieste cineva cu "habitat viager" si acest cineva fiind de acord cu vanzarea?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
1. Legea nu interzice acest tip de vanzare, insa bancile primesc cu reticenta astfel de operatiuni datorita caracterului speculativ al acestora. Totul ramane deci la latitudinea bancilor.
2. Din cate stim noi, acest drept de habitat viager nu echivaleaza cu un drept de proprietate, si ca atare beneficiarul nu are dreptul legal de a vinde imobilul, un astfel de contract fiind lovit de nulitate.Totusi, pentru a fi sigur, mai bine cereti parerea si unui specialist in Drept.
#11. SemnulIntrebarii | 29.07.2009 | 13:15
-1 (1/0)   
Salutare deci avem asa

Conform art.30 alin.1 Codul Familiei: "Bunurile dobandite de oricare dintre soti in timpul casatoriei sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor".
Deci inseamna ca cele dobandite inainte de casatorie raman sotului/soatei corect? Adica nu intra la comun.

Din normele prima casa:

a) la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa", nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar; dovada indeplinirii acestui criteriu se face cu declaratia pe propria raspundere a beneficiarului, data in forma autentica;

Subiectul nu detine individual si nici la comun, impreuna cu sot/sotie deoarece imobilul a fost dobandit inainte de casatorie corect?

Atunci logica imi spune ca soatele/sotii fara proprietati au dreptul sa intre in acest program gresesc?
Poate cineva luminat o sa ne lumineze.

La cat mai multe prime case!!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
La prima vedere, logica Dvs are intr-adevar un inteles, insa legal, lucrurile au fost gandite in alt mod. Ca atare, sotul neproprietar, din momentul in care se decide sa achizitioneze un imobil, prin efectul casatoriei, il improprietareste si pe partenerul sau, care deja mai avea o proprietate! Astfel, acesta ajunge in situatia pe care o interzice legea: ar avea deja 2 proprietati: prima, ce dinaintea casatoriei, si ce de-a doua, obtinuta de catre sot, care devine prin efectul casatoriei si proprietatea sa.
#10. Ciss | 29.07.2009 | 11:53
0 (0/0)   
Nu vreau sa fac o afirmatie gresita, dar daca la data intrarii in vigoare a Programului nu aveati o hotarare definitiva si irevocabila, cred ca nu puteti beneficia. Este bine sa consultati un notar.
#9. Ovidiu | 29.07.2009 | 10:28
-1 (1/0)   
Atentie! Un bun dobandit in timpul casatoriei ca bun propriu nu poate fi considerat bun comun.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Intr-adevar, sunt anumite bunuri care, in mod exceptional, raman bunuri proprii, aceastea fiind insa expres prevazute de lege, si de stricta interpretare: ex donatiile, premiile, mosteniri facute special pe numele sotului/sotiei, etc
#8. Radu | 29.07.2009 | 10:06
0 (0/0)   
dreptonline.ro/legislatie/hg_aprobarea_normelor_implementare_program_prima_casa_717_2009.php
#7. Mishu | 28.07.2009 | 18:34
0 (0/0)   
Ce se intampla in cazul in care in urma divortului, prin hotarare judecatoreasca, apartamentul aflat in proprietate comuna ii revine unuia dintre soti? Celallat sot face obiectul programului ? Daca hotararea judecatoreasca nu a fost pronuntata inainte de 3 iunie 2009, ci ulterior?
#6. Ciss | 27.07.2009 | 21:59
0 (0/0)   
Si un citat celebru, neverificat, dar sursa nu minte NICIODATA :

"" Proprietarii capitalului vor stimula clasa muncitoare sa cumpere din ce in ce mai multe bunuri scumpe, case, tehnologie, impingandu-i sa faca credite cat mai mari, pana datoriile lor devin de neplatit.
Acestea vor duce la falimentul bancilor, ce vor fi nationalizate, iar statul o va lua pe drumul care duce in final catre comunism. ""
Tiranic sau Genial…

Karl Marx in 1867!!!

Cert este ca asta sta scris, nu de coafeza, nu de vecinul evreu, nu de bunic ci de unul care ne-a prezis dezastrul si noi tot spre acolo ne indreptam...
#5. Ciss | 27.07.2009 | 21:43
0 (0/0)   
O explicatie preluata :
""În principal, pot beneficia de un credit acordat prin acest program cei care la data de 4 iunie 2009 – momentul intrãrii în vigoare a Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 60/2009 privind unele mãsuri în vederea implementãrii programului “Prima casã” -, nu detin în proprietate o locuintã, individual sau în coproprietate, împreunã cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobânditã si nici nu au în derulare un credit ipotecar.""
#4. FINLANDA | 27.07.2009 | 21:26
3 (0/3)   
Mi-a spus mie un vecin o vorba odata,,...sa nu faci ce face coafeza''.Nu am prea inteles ce vroia sa spuna evreul,vecinul adica ,dar mai ieri am aflat si m-am luminat.M-am dus sa ma epilez inghinal ca deh ,aveam o intalnire cu un frumos batran si bogat ce ne-a vizitat de mai multe ori la firma ,pe Batistei unde lucrez.Stateam in fotoliu si ascutam ce debita coafeza...,, ca acum este momentul sa luam credite sa cumparam case,ca o sa treaca acesta ocazie '',si dadea numeroase exemple.Vazand atata multime care este animata de acest program, mi-am amintit si de spusele unui unchi de la tara:Taica,zicea ruda asta a amea,unde este lume multa ,este si prostie multa!
#3. xoy | 27.07.2009 | 17:36
1 (0/1)   
Ca orice demers de acest gen al autoritatilor, si programul prima casa este mai mult o "prima" pe care si-o acorda guvernanti. Cu siguranta 90% din creditele care se vor acorda vor avea drept beneficiari rude de toate categoriile ale nesatulilor de la putere.
Care program asa zis social al guvernelor "democratice" de la noi s-a adresat cu adevart romanului de rand si nu a fost doar un paravan pentru inbogatirea celor aflati la putere???
Nici unul.
#2. Antofe | 27.07.2009 | 17:05
-1 (1/0)   
Daca inainte de casatorie unul dintre soti a beneficiat de o mostenire pe care a vandut-o mai este "eligibil" pentru program?
»  IMOPEDIA.ro
0 (1/1)   
Da, daca a vandut-o pana la 3 iunie 2009.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video