Anul școlar 2015-2016 a început în Sectorul 1 cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă. Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 și-au primit elevii în cele mai bune condiții. Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de reparații curente la toate unitățile de învățământ, astfel încât noul an școlar a început în condiții optime.

38180-poza_3.jpgLa deschiderea noului an școlar, din partea Primăriei Sectorului 1, a participat viceprimarul Vasile Moțoc care a fost prezent la ceremoniile de deschidere de la Grădinița nr. 206, Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”, Colegiul Tehnic de Aeronautică ”Henri Coandă” și Colegiul Național ”Ion Neculce”.

Dotări ca la privat în grădinițele de stat din Sectorul 1

Investițiile realizate de Primăria Sectorului 1 în unitățile preșcolare pe care le administrează au generat, de la un an la altul, atât creșterea standardelor de calitate, cât și creșterea numărului efectiv de locuri.

În prezent, capacitatea unităților preșcolare de stat din Sectorul 1 este de peste 6000 de locuri. Astfel, micuții din Sectorul 1 au, și în acest an, un loc asigurat la grădiniță.

Clădiri moderne și sigure, spații generoase, terase amenajate natural, locuri de joacă ultramoderne și predare în limbi străine, acestea sunt condițiile pe care le oferă grădinițele de stat din Sectorul 1 care concurează ca standarde de calitate cu cele din învățământul privat.

Grădinița Colegiului German Goethe funcționează într-o clădire modernă, unde peste 500 de copii învață limba germană în cele mai bune condiții.

Un alt centru de excelență unde limba germană a devenit prima limbă de predare este Grădinița nr. 50 (Str. Nicolae Iorga nr. 5), consolidată și extinsă cu un corp nou. Ineditul investiției îl constituie amenajarea unui loc de joacă pe terasa grădiniței, amenajat natural cu gazon.

Lege și ordine în perimetrul școlilor din Sectorul 1!

Toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliției Locale, timpul de răspuns al echipelor de intervenție fiind de maxim 7 minute de la acționarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învățământ într-un loc ușor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situații: pătrundere fără drept în unitatea de învățământ, intrare prin efracție, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii și liniștii publice, urgențe medicale sau în caz de incendiu.

De asemenea, administrația locală a montat, până în prezent, zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate din școlile și liceele din Sectorul 1 care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă și permit intervenția rapidă a polițiștilor locali atunci când este pusă în pericol siguranța elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere și perimetrul exterior al unităților de învățământ și sunt racordate la Dispeceratul Central al Poliției Locale.

Totodată, echipaje ale Poliției Locale Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităților de învățământ. Măsura vizează prevenirea de fapte antisociale care ar putea afecta siguranța copiilor și elevilor, precum și intervenția operativă a polițiștilor locali pentru prinderea eventualilor agresori.

Prin programul “Siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar”, clădirile tuturor unităților de învățământ au fost dotate cu instalații antidescărcări electrice. Acest program constă în dotarea unităților de învățământ cu instalații de protecție contra descărcărilor electrice, constituirea de prize de pământ pentru instalațiile electrice, înlocuirea prizelor din clădire cu prize protejate cu siguranțe diferențiale și dispozitive de protecție la scurtcircuite, precum și dotarea, acolo unde este cazul, cu instalații de degivrare a jgheaburilor și burlanelor.

În plus, toate unitățile școlare au fost dotate cu sisteme de fum antiincendiu (centrale de incendiu).

14 September 2015