Astazi, 18 martie 2010, la orele 10.00,  incepe  prima editie din acest an a tIMOn - Targul Imobiliar National. tIMOn martie reuneste 60 de dezvoltatori, trei agentii imobiliare, o companie de consultanta imobiliara, un broker de credite, o companie de arhitectura, o banca si cinci furnizori de servicii pentru piata imobiliara.

In plus, targul reuneste oferta de locuinte noi si vechi, din Bucuresti si din orasele mari din tara, precum si locuinte de vacanta din Cipru, Spania, Turcia sau Bulgaria, adresate tuturor categoriilor de cumparatori, cu preturi intre 390 €/mp si 2000 €/mp.

Situatia de la care plecam este un stoc de 11.300 de unitati locative noi disponibile in Bucuresti in acest moment si o oferta de peste 8000 de locuinte disponibile spre vanzare in targ, cu preturi cuprinse intre 390 €/mp si 2000 €/mp, asadar adresate tuturor categoriilor de cumparatori, precum si semnale clare din piata privind cresterea interesului pentru achizitia unei locuinte in ultimele 3 luni.

In aceste conditii, tIMOn pastreaza traditia inovatiilor si va umple fiecare zi de targ cu activitati specifice, adresate atat utilizatorilor finali cat si jucatorilor activi din piata imobiliara.

Serviciul de analiza comparativa a ofertelor "Imobiliarii" - gratuit in timpul tIMOn

Targul tIMOn si  compania de consultanta imobiliara Real Time lanseaza, in premiera la tIMon si  pentru prima oara in Romania, un sistem de calcul obiectiv si exhaustiv al pretului apartamentelor, care elimina orice amanunte nesemnificative, pentru a da cumparatorului posibilitatea sa aleaga cea mai buna oferta din piata. Serviciul Imobiliarii presupune primul serviciu de analiza comparativa completa a ofetrei de apartamente noi si vechi, grupate pe zone,  care va ghida cumparatorii nu spre o locuinta mai scumpa sau mai ieftina, ci spre acea locuinta perfect adaptata nevoilor lor, pe care sa o aleaga in deplina cunostinta de cauza.

O locuinta pe zi

90 % dintre expozantii tIMon vin cu preturi speciale pe perioada targului si, dintre acestia, 12 expozanti s-au inscris la programul initiat de tIMon, Discount la discount, cu 20 de locuinte ofertate, suplimentar fata de pretul lor de la stand, cu discounturi  intre 5 si 20%, valabile doar pentru vizitatorii targului si doar timp de sapte zile. Aceste oferte vin ca un bonus acordat vizitatorilor tIMOn, nu ca o reducere de preturi, ci ca un premiu exclusiv, cu durata de doar sapte zile.

Consultant neutru si gratuit pentru toti vizitatorii targului

Vizitatorii tIMOn vor beneficia, pentru a doua oara la tIMOn, de un consultant neutru si gratuit care sa-i ghideze printre ofertele din targ si care sa le propuna cea mai buna oferta, adaptata nevoilor lor. In plus, de aceasta data, vor avea ca instrument de lucru adiacent serviciul Imobiliarii.  

Workshopuri de profesionalizare a pietei imobiliare

Pe parcursul celor patru zile de targ, agenti imobiliari, dezvoltatori si consultanti se vor intalni pentru un sir de discutii business to business care sa puna la punct instrumente de lucru, strategii sau metode de relationare. Pana in acest moment, si-au anuntat participarea la workshop 30 de jucatori activi in piata imobiliara.

Lansari la tIMOn

Astazi, 18 martie 2010, Perfect Deal Invest anunta inceperea vanzarilor pentru ansamblul rezidential  Natiunile Unite Residence, un ansamblu exclusivist,  de 43 de apartamente, dezvoltat in zona centrala a Bucurestiului, cu un prêt promotional de 1080 €/mp la tIMOn, pretul de lista anuntat de dezvoltator fiind intre 1200 si 2000 €/mp.

Si dezvoltatorul Apulum 94 lanseaza, astazi, un nou proiect rezidential, Red House 2, cu 23 de apartamente, dintre care cel mai ieftin va costa 32.000 €. Pentru acest proiect, reducerea pe perioada targului va fi de 5% din valoare. 

Tot astazi, Green City Construct anunta inceperea vanzarilor pentru cea de-a doua faza a proiectului Green City, cu discount-uri de pana la 10.000 de euro (TVA inclus) pentru primele 15 case cumparate, cu avans de pana la 90% Discount-ul se aplica in conditiile achitarii integrale a casei in termen de trei luni de la semnarea antecontractului.

Expozant atipic la tIMOn - Euroministorage si parcari supraetajate

In ideea de a aduce alaturi toate facilitatile necesare unui cumparator de locuinta noua, vor fi expuse la tIMon doua unitati de depozitare, la scara reala si complet functionale, apartinand companiei Euroministorage si reprezentand primul serviciu de depozitare cu autoservire din Romania, destinat celor care au nevoie de un spatiu de depozitare la care sa poata avea acces 24 h din 24, 7 zile din 7, precum si o parcare supraetajata modulara, apartinand firmei Autothenoconstruct.

Profesionalizarea pietei imobiliare - actiuni exclusive tIMOn

Continuand actiunea mai veche de profesionalizare a pietei imobiliare, tIMOn va amenaja, exclusiv pentru piata imobiliara, un colt al cumparatorului si vanzatorului de casa, pentru persoane fizice. Acest „zid al dorintelor" din cadrul tIMOn va permite oricarei persoane fizice sa depuna cereri si oferte sau sa le consulte, astfel incat sa faciliteze intalnirea dintre cerere si oferta intr-un cadru organizat.

tIMOn - targul imobiliar dedicat familiei

tIMOn martie va fi deschis de joi pana duminica, in Piata Constitutiei din capitala, intre orele 10.00 si 19.00 (duminica pana la ora 17.00) si va reprezenta atat o sarbatoare imobiliara cat si locul de relaxare, pentru copii si adulti, in week-endul 18-21 martie.

In aceeasi perioada, in Piata Constitutiei, sunt  expuse haine si accesorii, produse traditionale romanesti, masini si plante verzi, se organizeaza ateliere de pictura pe sticla pentru copii, cafenele pentru adulti si discutii libere pentru specialisti si persoane interesate de piata imobiliara.

18 March 2010