Clădirile de birouri AFI Park 4 și 5 au atins un grad de ocupare de 50% la începutul anului 2016, prin semnarea unor contracte de pre-închiriere pentru 16.000 de metri pătrați, datorită locației și specificațiilor tehnice superioare, funcționării continue 24/7, certificării verzi LEED Gold și proximității de AFI Palace Cotroceni. A patra și a cincea fază a proiectului de birouri AFI Park, dezvoltat în apropierea mall-ului din Cotroceni, vor fi livrate peste două săptămâni, când primii chiriași vor prelua spațiile și vor demara operațiunile.

39087-afi_park_si_afi_palace_cotroceni.jpgCameron, unul dintre chiriașii din AFI Park 1, se va extinde și își va reloca birourile în AFI Park 4&5. Celelalte trei companii care au semnat contracte de pre-închiriere pentru spații din cele două clădiri provin din industria IT&C. SII România, o companie specializată în oferirea de servicii și soluții tehnologice pentru firme medii și mari, a închiriat 3.000 mp la etajul 10 al clădirilor de birouri, în timp ce o suprafață de 3.000 mp va fi ocupată de un nou jucător important pe piața de IT&C din România. Adițional, câteva mii de metri pătrați sunt preluați de către ORTEC Central & Eastern Europe, sucursala regională a companiei olandeze ORTEC, specializată în soluții software pentru planificare avansată și optimizări.

Parterul va fi ocupat de restaurantul italienesc “Trattoria Uno”, care se află lângă “Tucano Café” și un showroom al “Pinum Doors & Windows”.

Spațiile din AFI Park 4&5 sunt livrate în concordanță cu design-ul și planurile chiriașilor. Cererile specifice din partea companiilor din industria IT&C sunt o suprafață a etajului de 3.000 mp, o înălțime de 2,8 m între podea și tavan, pentru a permite intrarea la maximum a luminii naturale, și un sistem de protecție împotriva incendiilor conform cu standardele Uniunii Europene, care să includă stropitoare și detectoare de fum.     

La fel ca toate clădirile din AFI Park, AFI Park 4&5 beneficiază de o reducere cu aproximativ 40% a consumului de energie și apă, în comparație cu un spațiu de birouri obișnuit. Proiectul cuprinde dotări unice, cum ar fi modul în care sunt concepute sistemele electrice și HVAC, în concordanță cu un plan al spațiului de la o stație de lucru la 7 metri pătrați și o opțiune de iluminare cu leduri a birourilor.

Un element unic adițional care diferențiază clădirile de birouri de celelalte proiecte de pe piață este reprezentat de mai multe soluții avansate de back-up, care includ alimentarea cu electricitate de înaltă tensiune din 2 surse diferite, ce le asigură chiriașilor AFI Park 4&5 derularea continuă a activităților lor, pe tot parcursul anului.

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 70.000 de metri pătrați, aflate în proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni (82.000 mp închiriabili). Complexul (152.000 mp de spații închiriabile) oferă o combinație perfectă și convenabilă între business și viața personală, fiind un mediu de lucru care răspunde stilului de viață modern, căutat atât de mult de către generațiile din industria IT – generațiile X, Y și Z.  

AFI Park este ușor accesibil prin transportul public, cu o stație de metrou aflată în apropiere (Politehnica), la doar 250 de metri de proiect, alături de alte 12 linii diferite de autobuz și tramvai, care deservesc parcul de afaceri și centrul comercial. AFI Park a devenit hub-ul de IT&C pentru importante companii internaționale, precum: Electronic Arts, grupul TELUS International, Endava România, cu sediul central în Marea Britanie, Microchip Technology, Sparkware Technologies și Cameron România, parte din grupul Cameron. 

Despre AFI Properties

AFI Properties este membră a AFI Group, un conglomerat internațional de holdinguri și investiții cu subsidiare care activează în domeniul imobiliar, construcții, infrastructură, industrie și hoteluri ()

Compania este activă în dezvoltarea și administrarea de proprietăți generatoare de profit din 1971. AFI Properties a fost listată pe bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997, prin subsidiara sa AFI Europe, în special în piețele ECE. AFI Properties este notată BBB+ pozitiv de S&P și A3 stabil de Midroog (subsidiară a Moody’s).

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider de dezvoltare, management și investiții în domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

Portofoliul diversificat al AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare și de success mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Proiectul se întinde pe o suprafață închiriabilă de peste 82.000 mp și oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opțiuni pentru petrecerea timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 52.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România dezvoltă în prezent AFI Park, cel mai nou și mai avansat parc de business de clasa A din București, care a atins un grad de ocupare de 98%. Parcul oferă spre închiriere peste 70.000 mp de spații de birouri, vizate în prezent de companii multinaționale din domeniu IT&C. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafață închiriabilă de 12.250 mp, este ocupată în proporție de 100%. În aprilie 2014, AFI Europe România a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafață închiriabilă (GLA) de 12.200 mp și închiriată în proporție de 100%, în timp ce AFI Park 3, livrată în decembrie 2014, este închiriată de către companiile de IT Endava România și TELUS International Europe. În aprilie 2014, AFI Europe România a început și construcția clădirilor de birouri AFI Park 4&5, care vor oferi proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp și urmează să fie livrată în februarie 2016. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de 50%, înainte de finalizare, prin pre-închirierea a 16.000 metri pătrați de către Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe and un jucător din IT&C nou intrat pe piața din România.

În iulie 2015, AFI Europe a semnat contractul de cumpărare pentru un teren de 40.000 de mp în centrul orașului Brașov pentru dezvoltarea unui centru commercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 11.000 de mp

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 mp din Bucureștii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, cu multe spații verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piațetă centrală și grădini.

19 January 2016