AFI Europe România anunță rezultatele obținute în T4 2015 și pe parcursul anului trecut, înregistrând un venit operațional net (NOI) de peste 40 de milioane de euro în 2015 al activele sale generatoare de venit din România, reprezentând o creștere cu 8% în comparație cu aceeași perioadă a lui 2014.

39715-afi_palace_cotroceni_si_afi_park.jpgMall-ul AFI Palace Cotroceni din București, activul cel mai mare și mai important al companiei AFI Europe România, a avut un venit operațional net de aproape 8 milioane de euro în T4 2015, și de aproximativ 31 de milioane de euro în 2015, rezultate cu peste 3% mai mari față de cele înregistrate în anul precedent.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepția hipermarketului, au crescut cu 9,3% în T4 și cu 8% pe parcursul anului trecut, în comparație cu 2014.

Venitul operațional net al AFI Palace Ploiești a fost de peste 4 milioane de euro în 2015, fiind cu peste 6% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a lui 2014. Vânzările retailerilor din centrul comercial din Ploiești au înregistrat o creștere semnificativă anul trecut, cu 24% în T4 2015 și cu 23% pe parcusul anului trecut, față de cele din anul precedent. Gradul de ocupare actual al AFI Palace Ploiești este de peste 99%.

AFI Europe România a încheiat T4 și întregul an 2015 cu rezultate operaționale și financiare excelente, după cum arată creșterea cu 8% a venitul operațional net al activelor noastre generatoare de venit din România. Odată cu finalizarea clădirii de birouri AFI Park 4&5, portofoliul nostru a crescut la 180.000 de mp închiriabili. De asemenea, pentru AFI Palace Cotroceni am finalizat anul trecut două extinderi, iar alte dezvoltări sunt plănuite pentru centrele comerciale din Cotroceni și Ploiești în 2016. Rezultatele financiare foarte bune și cifrele pozitive la nivel microeconomic ale României ne încurajează să începem noi proiecte, precum noul centru comercial (45.000 mp)  ce va fi dezvoltat în Brasov și proiectul de birouri (50.000 mp) de pe Șoseaua Progresului din București, a căror construcție este plănuită să demareze anul acesta”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Rezultate AFI Properties: Profituri de 50 de milioane de euro în 2015; Compania anunță o distribuție de dividende de 55 de milioane de euro

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat astăzi rapoartele financiare pentru 2015, înregistrând un profit de 50 de milioane de euro și un venit operațional net de 81 de milioane de euro. Venitul operațional a crescut în 2015 cu 15% la 112 milioane de euro în comparație cu aceeași perioadă a lui 2014. Rezultatele de anul trecut față de cele din 2014 au fost influențate de deprecierea euro cu 10% în raport cu moneda națională a Israelului.

AFI Properties anunță o distribuție de dividende în 2016 și 2017 către acționarii săi de aproximativ 55 de milioane de euro, după cele în valoare de 60 de milioane de euro, care au fost distribuite anul trecut.

În prezent, AFI Properties, prin subsidiarele sale, dezvoltă 80.000 de metri pătrați de spații de birouri și 500 de unități rezidențiale, suplimentare celor câteva sute de mii de metri pătrați care sunt în faza de proiectare, inclusiv centrul comercial și proiectul de birouri din Brașov. 

AFI Properties deține la acest moment peste 550.000 de metri pătrați de proprietăți generatoare de venit.

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider de dezvoltare, management și investiții în domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

Portofoliul diversificat al AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia.

 

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare și de success mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafață închiriabilă de peste 82.000 mp și oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opțiuni pentru petrecerea timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 50.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai avansat parc de business de clasa A din București, care a atins un grad de ocupare de 98%. Parcul oferă 70.000 mp de spații de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Primele trei clădiri de birouri, cu o suprafață închiriabilă de 38.000 mp sunt închiriate în proporție de 97%

În Februarie 2016, AFI Europe România a finalizat construcția AFI Park 4&5, care oferă proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de 60%, înainte de finalizare, prin pre-închirierea a 18.000 metri pătrați de către Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation și un jucător din IT&C nou intrat pe piața din România.

AFI Europe România plănuiește în prezent dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 11.000 de mp în centrul orașului Brașov.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 mp din Bucureștii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI TECH PARK București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, cu multe spații verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piațetă centrală și grădini. AFI TECH PARK va răspunde nevoilor de extindere ale companiilor IT&C din România, oferindu-le un spațiu potrivit din punct de vedere al specificațiilor tehnice și al posibilităților de creștere. Faptul că centrul de birouri este situat în centrul orașului București și nu la periferie, oferă proiectului avantajul unic de a fi căutat de companiile multinaționale din România.

 

 

14 March 2016