Complexul de birouri AFI Park este principalul partener al TEDxBucharestSalon - Interconnected Innovation, eveniment organizat pe data de 15 octombrie, în AFI Palace Cotroceni, de echipa responsabilă de seria de conferințe TEDxBucharest. Evenimentul presupune o seară de vizionare de proiecții ale unor discursuri susținute la conferințele TED & TEDx, dar include și o dezbatere exclusivă și o experiență de networking cu reprezentanți ai companiilor care se află în AFI Park – Electronic Arts, Endava România și Microchip Technology România.

38469-afi_park.jpg“AFI Park a devenit un hub pentru companiile de IT&C și este foarte apreciat de companiile multinaționale care și-au dezvoltat afaceri în România împreună cu noi. Acest eveniment îi oferă proiectului AFI Park posibilitatea să își arate sprijinul față de o industrie inovatoare, care gândește în viitor, și să fie parte din conferința propusă de cei de la TEDxBucharest”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România. 

Evenimentul este un concept nou al echipei TEDxBucharest și TED, diferit de conferința live din această toamnă, și va prezenta sub formă de proiecții, discursuri inspiraționale, selectate din cadrul TED & TEDx talks, despre puterea inovației, adunate în două sesiuni totalizând 75 de minute. Cei aproximativ 400 de participanți vor avea posibilitatea să se întâlnească și să interacționeze cu reprezentanți cheie din companiile de IT&C din AFI Park în timpul panelului dedicat și să descopere mai multe informații despre acestea din prezentările lor din zona de socializare și din sesiunile de Q&A organizate după vizionare. De asemenea, participanții vor putea purta discuții antrenante în pauzele de networking.

TEDxBucharestSalon on Interconnected Innovation va începe pe 15 octombrie, la ora 19:30, și va avea loc în sala de cinema numărul 10 din AFI Palace Cotroceni.

Chiriașii din AFI Park, lideri în domeniul lor de expertiză, vor fi parteneri ai evenimentului TEDxBucharestSalon - Interconnected Innovation.

Endava România este o companie recunoscută de servicii IT care livrează, dezvoltă și implementează platforme și soluții IT mission critical pentru unele dintre cei mai mari companii din lume, cu ajutorul inovației și al unui apetit pentru generarea de idei revoluționare.     

Electronic Arts România, ca lider global de software destinat domeniului de entertainment interactiv, contribuie la succesul permanent al multor produse EA, inclusiv cunoscutele jocuri FIFA și francizele Need for Speed. Divizia de Quality Assurance este dedicată testării unor francize EA cheie dezvoltate pe o gamă largă de platforme. Pasiunea EA de a descoperi idei neconvenționale este egalată de aceea de a le construi împreună.   

Microchip Technology România, lider în furnizarea de microcontroleri încorporați, oferă soluții de semnal mixt, analog și Flask IP, proiectate la cea mai mică scară, dar la cel mai înalt nivel de performanță și inteligență, cu scopul de a ne face viața mai ușoară. 

Prin acest eveniment și altele care vor urma, AFI Park devine cel mai activ proiect de birouri din zona central-vestică a Bucureștiului. Proiectul include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de peste 70.000 de metri pătrați, care este în acest moment vizată de mai multe companii multinaționale de IT&C și BPO.

În acest moment, primele trei clădiri de birouri din AFI Park au fost livrate și sunt în totalitate închiriate. Clădirea AFI Park 1, cu o suprafață închiriabilă de 12.250 de metri pătrați, este ocupată de Microchip, Cameron și Sparkware Technologies, în timp ce AFI Park 2 are întreaga suprafață de 12.250 de metri pătrați închiriată către Electronic Arts. AFI Park 3, care a fost livrată anul acesta, este în totalitate închiriată către TELUS International și Endava România.

Cea de-a patra fază a proiectului de birouri, AFI Park 4&5, este programată pentru a fi livrată la începutul lui 2016, adăugând o suprafață închiriabilă brută de 32.000 de metri pătrați parcului de business. De asemenea, rata de pre-închiriere a AFI Park 4&5 este estimată să ajungă la 50% până la sfârșitul anului.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare și de success mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Proiectul se întinde pe o suprafață închiriabilă de peste 81.000 mp și oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opțiuni pentru petrecerea timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 52.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România dezvoltă în prezent AFI Park, cel mai nou și mai avansat parc de business de clasa A din București, care a atins un grad de ocupare de 100% a spațiilor sale de birouri. Parcul oferă spre închiriere peste 70.000 mp de spații de birouri, vizate în prezent de companii multinaționale din domeniu IT&C. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafață închiriabilă de 12.250 mp, este ocupată în proporție de 100%. În aprilie 2014, AFI Europe România a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafață închiriabilă (GLA) de 12.200 mp și închiriată în proporție de 100%, în timp ce AFI Park 3, livrată în decembrie 2014, este închiriată de către companiile de IT Endava România și TELUS International Europe. În aprilie 2014, AFI Europe România a început și construcția clădirilor de birouri AFI Park 4&5, care vor oferi proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp și urmează să fie livrată în Q4 2015.

În iulie 2015, AFI Europe a semnat contractul de cumpărare pentru un teren de 40.000 de mp în centrul orașului Brașov pentru dezvoltarea unui centru commercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 11.000 de mp

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 mp din Bucureștii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, cu multe spații verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piațetă centrală și grădini.

 

12 October 2015