Asociația de Standardizare din România (ASRO) şi APAIR, prima Asociație Profesională a Agenților Imobiliari din România, anunță încheierea unui protocol de colaborare.

ASRO-APAIRProtocolul are drept obiectiv colaborarea dintre cei doi parteneri privind promovarea eficientă a standardului european adoptat ca standard român SR EN 15733 în vederea organizării serviciilor imobiliare, perfecționării profesioniştilor în imobiliare şi a respectării intereselor legitime ale consumatorilor de servicii imobiliare.

Prin această colaborare, agenții imobiliari din România vor avea la dispoziție consultanță de specialitate şi cursuri
dedicate implementării prevederilor standardului român SR EN 15733, document recent adoptat în România de ASRO.

Cursurile pentru implementarea standardului vor fi organizate de APAIR lunar, începând cu luna August 2010 şi vor fi disponibile atât agenților imobiliari membri APAIR cât şi celorlalți agenți imobiliari din România care îşi vor manifesta interesul. Participanții vor primi certificate de absolvire a cursurilor vizate de ASRO şi APAIR.
"Aplicarea standardului de către un profesionist imobiliar reprezintă pentru consumatorii de servicii imobiliare o garanție că agentul imobiliar prestează un nivel de servicii la standard european.

În deplină conformitate cu Codul Etic al Asociației, APAIR a decis implementarea obligatorie a acestui standard pentru toți membrii săi, recunoscând importanța asigurării unui nivel de calitate a serviciilor imobiliare de către agentul imobiliar profesionist" explica Dan A. Negulescu, Preşedinte APAIR.

„Cunoaşterea şi respectarea standardelor asigură calitatea serviciilor oferite, fiind un factor determinant al succesului în activitatea desfăşurată. Standardele constituie modalitatea cea mai eficientă de a convinge clienții că acționați la cel mai înalt nivel de calitate.
Standardul SR EN 15733 reprezintă primul consens european privind specificarea cerințelor referitoare la serviciile agenților imobiliari. Standardul îşi propune să definească exigențele de ordin general şi este considerat baza pentru definirea unor exigențe mai înalte de competență profesională", a declarat directorul general ASRO, Mircea Martiş.

Despre ASRO
ASRO, organismul național de standardizare, coordonează activitatea națională în domeniul său de competență, participă la schimbul de informații referitoare la standardizare cu țările membre ale Uniunii Europene şi cu Organizația Mondială a Comerțului şi reprezintă România în procesul de standardizare europeană şi internațională având un rol important în dezvoltarea economică şi optimizarea performanței firmelor româneşti pe piața europeană şi
internațională.

Despre APAIR
APAIR este prima Asociație Profesională a Agenților Imobiliari din România, asociație non‐guvernamentală şi nonprofit.
Misiunea APAIR este să le asigure agenților imobiliari membri un alt statut profesional. Prin instrumentele pe care le pune la dispoziție, educație specializată, Codul Etic şi proceduri standardizate, APAIR îi ajută pe membrii săi sa se specializeze în activitatea pe care o prestează să îşi sporească vânzările.

30 July 2010