ASURED, singurul program educațional din Europa de Est care susține pregătirea simultană a specialiștilor în urbanism și real estate

Publicat: | Numar afişări: 1027

Centrul de Excelență în Urbanism “Ion Mincu” (CEP) oferă singurul program post universitar din Europa de Est acreditat de către prestigiosul RICS, fondat la Londra în anul 1868. Programul de doi ani, al cărui cost total este de 4.800 euro, oferă studii avansate în limba engleză pentru urbanism și dezvoltare imobiliară, cu seminarii și cursuri susținute de profesori din 6 țări.

ASUREDASURED (Advanced Studies in Urbanism and Real Estate Development) este alcătuit ca un program executiv post universitar și se află acum la cea de-a patra ediție. Participanții la primele 3 serii sunt profesioniști din imobiliare, arhitectură, urbanism, dar si domenii conexe precum avocatură, economie sau administrație. Absolvenții programului ASURED devin automat asociați ai IUA (International Urban Alliance) și se califică pentru a deveni membri RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors).

Orașele din țara noastră, și în special Capitala, se dezvoltă haotic din cauza creșterii urbane necontrolate, a mentalitații din perioada de tranziție și a preferințelor autohtone de transport. Soluții există, însă ele trebuie să fie gândite la o scară adecvată și implementate corespunzător de către specialiști care înțeleg perfect atât planificarea urbană, cât și evoluția pieței imobiliare. Acesta este scopul ASURED, un program pe care l-am fondat luând atent în considerare modelele internaționale. S-a dovedit un mix câștigător de informații și profesioniști, fapt demonstrat și prin prezența unor studenți din Europa de Vest și SUA”, este de părere Dr. Mircea Enache, urbanist, director CEP, președinte al companiei EMI Systems, Inc. din Washington și al International Urban Alliance (IUA).

Acest program este unul dintre cele 5 din lume care oferă instruire atât în urbanism cât și în dezvoltare imobiliară, iar costurile pot fi suportate integral de către student sau finanțate de către compania la care este angajat. Aplicația celor care vor să urmeze cursurile trebuie să fie depusă până la 1 iulie 2016 și să conțină o diplomă universitară, CV-ul aplicantului, certificat de limba engleză și un eseu de motivație. Cursurile se desfășoară în București, la sediul CEP, în 12 sesiuni face-to-face de 3 zile, complementate de 4 cursuri online. Disertația finală conține o sinteză a elementelor asimilate de către cursanți și leagă cele două mari domenii ale construcției orașelor: planificare și dezvoltare. Programe similare de studii exista în Londra, Glasgow, Miami și Saint Louis. Costul unui curs de acest gen în Statele Unite depășește 40,000 dolari.

Gazda programului ASURED, Center of Excellence in Planning (CEP), valorifică dezvoltarea urbană inteligentă prin proiecte de amploare și urmărește perfecționarea specialiștilor din domeniile dezvoltarii urbane. În cadrul organizației sunt abordate sistematic teme și proiecte mari de infrastructură și transport urban din România si din Capitală și se urmărește implementarea programelor propuse printr-o abordare integrată, participativă și sinergică. 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comunicatele de presa de la aceasta rubrica sunt oferite redactiei IMOPEDIA.ro spre publicare.

Daca doriti si Dvs sa publicati un comunicat de interes imobiliar, puteti contacta departamentul MEDIA:

contact: dep Media
tel fix: 021/318.25.45
e-mail: media@imopedia.ro

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video