CBRE Romania este lider pe piata de cladiri de birouri de clasa A si B din Bucuresti in 2015, reprezentand cei mai multi chiriasi, conform datelor companiei, care analizeaza performantele anului trecut. Astfel, cu un portofoliu de chiriasi reprezentand 44% din piata, CBRE a intermediat 36% din totalul tranzactiilor incheiate anul trecut in Bucuresti. 

39067-cbre.jpgCBRE Office Agency a inregistrat aceste performante in contextul in care in 2015 cererile noi, relocarile, extinderile si pre-inchirierile au crescut ca pondere, in paralel cu scaderea renegocierilor, ceea ce constituie un semnal puternic de crestere a pietei imobiliare din Romania.  Astfel, daca in 2013 renegocierile contractelor de inchiriere reprezentau 64% din totalul tranzactiilor, ponderea acestora a scazut in 2015 pana la 43%.

„Este al doilea an consecutiv in care se consolideaza tendinta, remarcata inca din 2014, de crestere a cererii de spatii noi si de extindere a spatiilor inchiriate, in detrimentul simplelor renegoceri care au caracterizat perioada de ezitari si neincredere a pietei din anii trecuti. Este un semnal excelent de crestere a increderii in piata din Romania, in linie cu cresterea economica generala comunicata de catre Institutul National de Statistica”, apreciaza Mihai Paduroiu, Head of Office Agency, CBRE Romania.

„Cifrele vorbesc: business-urile noi care au nevoie de spatii de birouri au dublat practic cererea in ultimii doi ani,  de la 28.700 mp in 2013 pana la 51.700 mp in 2015”, mai arata Mihai Paduroiu.

CBRE are in lucru un raport complet despre piata de cladiri de birouri in 2015 si va publica saptamana viitoare un set complet de date, analize si informatii despre tendintele in dezvoltarea pietei imobiliare din Romania.

Despre CBRE Group, Inc.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2014). Compania are mai mult de 70.000 de angajati (excluzand companiile afiliate), și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor; Servicii corporate; administrarea proprietatilor, management de proiect; bancare ipotecare; evaluare; Servicii de consultant pentru dezvoltari imobiliare; de administrare a investițiilor; si de cercetare si consultanta. Vă rugăm să vizitați site-ul nostru.

14 January 2016