Iubitorii de sport și mișcare în aer liber iau o pauză de pedalat până la primăvară. Acesta este ultimul week-end din 2015 când mai pot face o plimbare gratuită cu una din bicicletele puse la dispoziția lor de Primăria Sectorului 1 în Parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.

38710-foto_la_pedale_1.jpgÎncepând de luni, 16 noiembrie 2015, Centrele "La Pedale", primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe toată perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo  o vor permite.

În anul 2015 aproximativ 70.000 de bucureșteni - adulți și copii - au pedalat gratuit cele 660 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.

Încă din anul 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff și Herăstrău în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Începând cu vara anului 2015 centrele "La Pedale" s-au extins și în Pădurea Băneasa. Primăria Sectorului 1 a reamenajat complet Parcul Băneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Albă, și a decis să amplaseze aici un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor preexistente în parcurile Kiseleff și Herăstrău. Prin deschiderea acestui centru, singura pădure a Capitalei  este accesibilă pentru bucureștenii care vor să se plimbe pe distanțe lungi, pe care nu le regăsesc în interiorul orașului.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenți și adulți - și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să știe să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulație, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

 

12 November 2015