Caelum Development, unul dintre grupurile de invesţitii lider pe piaţa imobiliară din Europa de Est, anunţă începerea lucrărilor de construire a proiectului ParkLake Plaza în luna iulie a acestui an, proiect în valoare de 250 milioane de euro, ca urmare a reproiectării efectuate în decursul anului 2010.

16488-big_4280.jpgCaelum Development a intrat pe piaţa romanească în 2006, achiziţionând un teren de circa 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3. În 2009, Grupul a obţinut permisiunea de a construi un centru comercial şi recreativ cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 mp închiriabili, iar de atunci s-a lucrat la refacerea conceptului şi pre-închirierea centrului, cu scopul a obţine o investiţie durabilă care va satisface nevoile comercianţilor şi viitorilor clienţi.

Noul proiect va fi construit în două etape şi va include pe cele trei niveluri principale un spaţiu total de 79.000 de mp închiriabili pentru activităţi comerciale şi recreative. Caelum Development a pus un accent deosebit pe integrarea noului proiect în cadrul comunităţii locale şi în zona parcului, iar viitorul centru intenţionează să devină o prelungire a axei sociale şi de divertisment a comunităţii în ceea ce priveşte viaţa socială, timpul liber şi distracţia locuitorilor din zona.

Proiectul Parklake Plaza este situat in sectorul 3, într-una din zonele Capitalei cu cea mai densă populaţie si va beneficia de o zonă primară de captare de peste 450.000 de locuitori ajungând la o zonă totala de aproape 1,5 milioane de locuitori. Proiectul are o infrastructură rutieră excelentă şi este bine deservit de toate moijloacele de transport public- tramvai, metrou şi autobuz.

Având în vedere că locaţia este recunoscută de către mulţi experţi în piaţa imobiliară ca fiind una dintre cele mai bune din România pentru dezvoltarea unui centru comercial, în ultimele 6 luni a existat un interes foarte mare pentru închirierea spatiilor. In prezent centrul comercial Parklake Plaza este în proporţie de 35% pre-închiriat de retaileri de renume precum: hypermarketul Cora, Complexul Cinema City cu 16 săli de cinematograf, Pure Fitness, Flanco, parfumeria Douglas si altele. Un alt procent de 30% din spaţiu este în stadiu de negocieri avansate cu retaileri de renume, naţionali şi internaţionali.

Preşedintele Grupului Caelum Development, David Sharkey, a declarat despre proiectul ParkLake Plaza: „Ultimii doi ani au fost foarte dificili în România, având în vedere criza financiară şi modificarile de pe piaţa imobiliară. Suntem pe deplin angajaţi să lansăm proiectul pe piaţă, iar designul îmbunătăţit, combinat cu economiile substanţiale realizate, vor face din Parklake Plaza un proiect viabil şi durabil, chiar şi în această perioadă dificilă. Echipa noastră a muncit extrem de mult ca să adapteze proiectul la noile condiţii de piaţă şi sunt foarte mândru de acesta. În privinţa proiectului nostru, a existat un mare interes din partea retailerilor locali şi internaţionali şi este pozitiv să vedem retaileri renumiţi precum Cora, Leroy Merlin şi H&M extinzându-se in România şi creând noi locuri de muncă şi oportunităţi pentru o mulţime de români. Este o veste bună pentru economia românească, iar planurile de extindere ale retailerilor internaţionali, împreună cu investiţiile în proiecte ca Parklake Plaza, vor ajuta la redresarea economică a României în următorii ani.”

Caelum Development a obţinut autorizaţia de construire  pentru prima faza a noului design al proiectului, care cuprinde un total de 67.000 de mp închiriabili. Proiectul va include o varietate largă de spaţii de agrement, restaurante, cinematografe, un centru de fitness, un loc de joacă pentru copii şi 10 terenuri de tenis în aer liber.

Caelum are pentru acest proiect sprijinul deplin al Băncilor partenere, iar pentru fondurile care mai sunt necesare pentru a finaliza proiectul se află în stadiu de negocieri avansate cu un consorţiu format din trei bănci care include o bancă românească şi alte două bănci europene.

Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati.

Multumesc
Corina Chereches
PR Manager
0723.842.848

16 February 2011