Asociatia Brokerilor Imobiliari demareaza o campanie menita sa standardizeze activitatea din domeniul imobiliar. In acest sens, se pregateste lansarea Codului Etic al brokerului imobiliar, ce urmeaza a fi principalul instrument de formare a conduitei de broker.

Dezbaterea publica pe aceasta tema este deschisa si se adreseaza tuturor persoanelor care au contact cu activitatile din domeniul vizat de catre asociatie.

Odata cu adoptarea Codului, se urmareste realizarea unui set de reguli clare si transparente care sa fie respectate cu rigurozitate de catre brokerii imobiliari pentru a interactiona mai bine cu publicul.

Codul Etic al brokerului imobiliar va consta intr-un set de reguli precise, care vor reglementa:

- competentele brokerului imobiliar / nivelul de instruire

- gradul de moralitate si onestitate

- modul de reprezentare - reprezentare exclusiva si dubla reprezentare

- asigurarea profesionala

- siguranta tranzactiilor

- confidentialitea tranzactiilor

- acordul de promovare al proprietatilor

- reguli de conduita in relatia cu clientii

- organismele de Arbritraj si Disciplina
Respectarea Codului Etic propus de ABI va duce la imbunatatirea relatiilor dintre clienti si agenti. Odata inteleasa importanta existentei unui broker in realizarea unei tranzactii imobiliare, este absolut esentiala si gasirea unui profesionist in domeniu. Un broker bine instruit poate face un client foarte fericit, iar garantia profesionalismului incepe odata cu respectul pe care agentul il acorda meseriei sale prin adoptarea unui cod etic.

Persoanele care considera profesionalismul si etica factori esentiali in buna desfasurare a activitatii imobiliare sunt invitate sa participe la stabilirea celei mai bune formule de Cod Etic pe care Asociatia Brokerilor Imobiliari il va impune tuturor membrilor.

Avem nevoie de parerea publicului larg pentru a fi siguri ca noul cod etic va veni in intampinarea nevoilor acestuia.

Sesiunea de discutii va fi deschisa pana pe 20 mai si este gazduita de situl asociatiei: www.abi.org.ro

 

 

         

11 May 2010