Dezvoltatorul imobiliar IMPACT faciliteaza accesul beneficiarilor la programul „Prima Casă” prin tranzactii tip „forward”

Publicat: | Sursa: Impact | Numar afişări: 12803
Noile solutii se adreseaza celor care doresc o prima locuinta, cat si celor care au deja o casa si doresc sa o vinda direct prin programul „Prima Casa" .

Dezvoltatorul imobiliar IMPACT faciliteaza  accesul beneficiarilor la programul „Prima Casă”  prin  tranzactii tip  „forward”In asteptarea detaliilor propuse de Guvern pentru Prima Casa, IMPACT Developer & Contractor (IMPACT SA) lanseaza doua noi solutii de locuire care se adreseaza celor care pot sa beneficieze de oportunitatile programului Prima Casa.

"Cu aceste noi solutii de locuire comprimam timpul si ne adresam atat celor care achizitioneaza prima casa ,cat si celor care doresc o a doua casa, beneficiind de fapt de amploarea programului „Prima Casa".

Astfel, in cazul familiilor din a doua categorie, acceleram vanzarea casei vechi catre clienti care nu au mai avut o locuinta si sunt eligibili pentru „Prima Casa", fara a percepe alte comisioane de vanzare/intermediere" declara Carmen Sandulescu, CFO IMPACT Developer & Contractor.

Cele doua solutii noi sunt construite pentru economisirea timpului si ofera facilitati suplimentare, precum: posibilitatea mutarii in locuinta noua in 48 de ore cu achitarea ei in maxim 9 luni, rezervarea locuintei pe o perioada mai indelungata decat cea standard si asistenta calificata pentru obtinerea mai rapida a unui credit bancar.

Pentru cei implicati, noile solutii compenseaza consecintele generate pe parcursul intregii durate de timp in care acestia asteapta indeplinirea formalitatilor de calificare si creditare. Aceste solutii vin in intampinarea clientilor aflati la prima sau la a doua casa, astfel:

• „Prima casa 90" (Rezervarea casei pe o perioada de pana la 90 de zile), ofera siguranta alegerii si risc 0 de rambursare. Presupune rezervarea exact a locuintei dorite pe o perioada de pana la 90 de zile (de 3 ori mai mare decat perioada standard), durata de timp necesara calificarii si parcurgerii etapelor de aprobare pentru dosarul de credit pentru prima casa.

Beneficiarul nu risca astfel pierderea locuintei alese si, in plus, in momentul achitarii plateste doar 85% din valoarea de catalog a acesteia. Solutia are risc zero întrucât, în eventualitatea în care dosarul de credit nu este acceptat sau tranzactia nu se poate realiza, garantia este rambursata.

• „Prima casa 48" (Prima casa in 48 de ore) - ofera beneficiarului care nu dispune pe loc de banii necesari achizitiei locuintei alese posibilitatea de a se muta imediat (în maxim 48 de ore) în locuinta aleasa din cele disponibile, doar achitind o garantie si o suma lunara modica .

Beneficiarul are la dispozitie 9 luni de zile pentru a obtine suma necesara (pentru prima casa prin programul „ Prima Casa„ sau pentru cei la a doua casa prin vinzarea catre un tert ce beneficiaza de „Prima Casa") Apoi, urmeaza efectuarea platii finale, fara achitarea de dobanzi sau alte costuri suplimentare.

Având în vedere ca atât garantia, cât si valoarea chiriilor platite se transforma integral în avans în momentul achizitiei, se poate spune ca pe perioada celor 9 luni, beneficiarul locuieste într-o casa noua fara sa plateasca chirie sau dobânda. În plus, va putea beneficia la momentul achizitiei de un discount descrescator, in functie de data achitarii integrale.

IMPACT Developer & Contractor a înregistrat în luna mai a acestui an 18 tranzactii în valoare totala de 8,6 milioane lei (TVA inclus), depasind astfel pentru prima data în acest an rezultatele aferente perioadei similare din 2008 (mai 2008) când se încheiasera tranzactii în valoare de 1 milion lei (TVA inclus).

„Vanzarile acestui an s-au bazat in procent de 55% pe solutiile lansate de Impact, ceea ce arata ca solutiile flexibile de achizitie combinate cu valori mai accesibile ale locuintelor sunt factori determinanti in sporirea interesului pietei", a mai adaugat Carmen Sandulescu.

Comentarii (1)
#1. Costel | 08.08.2009 | 13:54
5 (0/5)
Nu recomand nimanui contactul cu IMPACT. Era sa fiu si eu tepuit de ei, prin recomandarea pe care mi-au facut-o de credit: MTS leasing. Mi-au dat si numarul de telefon unde sa sun, sa fac creditul. Nu stiu daca va mai aduceti aminte de firma aceea de apartament germana, ce a plecat cu banii romanilor.
In plus, in Ploiesti, reprezentantii IMPACT s-au dovedit total neprofesionisti in relatia cu mine- o 'domnisoara' blonda 'sus-tinuta' de cineva, care parea ca imi face un favor ca imi da detalii despre contract si tipul de case.
Poate in alte parti o fi altfel, poate si la Ploiesti s-or mai fi schimbat oamenii. Nu ma mai intereseaza acum.
Adauga comentariu

B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
Romana , SC: 140 mp
Brancoveanu , SC: 44 mp, 2 cam.
1 Mai , SC: 60 mp, 2 cam.