728x90.jpg
Mai mult decât imobiliare!

Doar 3,26% dintre romani pot accesa programul “Prima Casa”

Publicat: | Numar afişări: 13202
Bucuresti, 30 Iunie 2009 - Cel mai recent sondaj efectuat de site-ul de recrutare Myjob releva ca un procent nesemnificativ de romani – 3,26% – au veniturile necesare pentru obtinerea unui credit imobiliar in cadrul noului program lansat de Guvern.

Doar 3,26% dintre romani pot accesa programul “Prima casa”In schimb, peste o treime dintre participantii la sondaj – 33,52% – declara ca nu au un salariu atat de mare incat sa beneficieze de “Prima casa”, iar 11,13% nu vor accesa programul pentru ca nu au siguranta jobului actual.

Doar 1,29% conteaza pe o marire de salariu pentru a-si putea cumpara o locuinta in acest fel, in timp ce 4 procente declara ca numai impreuna cu partenerul/a de viata se incadreaza in conditiile impuse de statul roman si bancile partenere. Totodata, 46,8% dintre respondenti au declarat ca sunt nevoiti sa-si schimbe actualul job si cauta un loc de munca.

Sondajul a fost efectuat online la nivel national in perioada 24-29 iunie 2009, pe un esantion reprezentativ de peste 2700 de respondenti. Dintre acestia, 44% au studii superioare si postuniversitare si alti 23 % au absolvit o forma de invatamant postliceala. 55% dintre participantii la sondaj sunt barbati si doar 45% femei, iar ca grupa de varsta, majoritari sunt cei intre 21 si 35 de ani (58% dintre respondenti). In acest segment, 29% motiveaza ca nu pot accesa programul “Prima casa” din cauza salariului mic, iar 8% afirma ca nu au siguranta jobului.

Myjob.ro este de peste 7 ani in topul site-urilor de recrutare din Romania.
Taguri: prima casa

Comentarii (2)
#2. cetatean | 15.07.2009 | 01:25
2 (1/3)
pai normal...cine sa beneficieze...
doar nu beneficiez eu un parlit cu un salariu de 1000 ron...
poate in viata urmatoare, ma nasc mai bogat
#1. CAP MARE | 30.06.2009 | 20:42
4 (0/4)
Programul ''prima casa''va fi un fiasco.La capatul acestei afaceri care a triumfat in Romania,cea imobiliara evident,existau 2 categorii .Una de ''smecheri'' care au cumparat ca sa vanda mai tarziu si una de fraieri ce s-au imprumutat pe 25 ani cand totul parea roz,aveau bani ,erau angajati,salariul avea perspective de crestere continua, la tv se vorbea de cresteri economice perpetue...bla bla bla.E,fraierii astia puneau botul si isi luau credite pt.ca vedeau ca apartamentele se tot scumpesc.Si acum sunt tot fraieri si vor fi mereu genul asta pe lume,dar diferenta este ca nu mai au bani slujbe sigure si perspective certe in viitor.
Adauga comentariu

B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
Dacia , SC: 91 mp, 3 cam.
Brancoveanu , SC: 55 mp, 2 cam.