Am avut onoarea de a reprezenta Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliare, în calitate de preşedinte, în perioada 14 aprilie 2003 - 10 decembrie 2005.

Dreptul la replica- Liviu Ureche

A fost o provocare şi in acelaşi timp un bun prilej de a-mi face cunoscute convingerile şi speranţele mele legate de breasla imobiliară.

Cred că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că, împreună cu colegii mei, domnul Cristian Popescu Ialomiţa şi domnul Dan Negulescu, am considerat important să construim imagine şi prestigiu breslei şi asociaţiei pe care o reprezentam, atât în tară cât şi în străinătate.

Amintesc aici proiecte care au adus notorietate breslei Imobiliare din România şi în special Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare, proiecte care nu ar fi fost posibile fară sprijinul colegilor amintiţi mai sus:

- parteneriatul ARAI-BRD, primul parteneriat dintre o asociaţie şi o bancă, pentru promovarea creditului ipotecar;
- organizarea în premieră pentru comunitatea imobiliară din România, a cursurilor internaţionale pentru obţinerea celei mai prestigioase certificări din domeniul imobiliar la nivel internaţional(C.I.P.S.), împreună cu asociaţia Americană(NAR);
- organizarea cursurilor internaţionale CEREAN International Property Specialist(CIREC),împreună cu asociaţia din Europa Centrală şi de est(CEREAN);
- organizarea în premieră la Bucureşti a şedinţei boardului Confederaţiei Europene Imobiliare(CEI);
- proiectul privind extinderea asociaţiei la nivel naţional;
- standardul imobiliar european.

Faptul ca am reuşit în mare parte, ne-a adus popularitate dar şi invidie din partea unor colegi.

N-am să raspund provocarilor lansate în ultima perioadă de către persoane care se agaţă cu disperare de funcţiile şi de poziţiile ocupate vremelnic la conducerea asociaţiei, dar vreau să le confirm că dacă voi fi propus, voi candida din nou pentru funcţia de preşedinte, şi asigur pe toţi membrii comunitaţii imobiliare din România că voi milita în continuare pentru transformarea ARAI în asociaţie profesională, pentru creşterea credibilităţii breslei imobiliare, pentru înnobilarea profesiei de agent imobiliar şi pentru unitatea breslei la nivel naţional. 

Atrag atenţia celor care mai doresc sa păstreze ARAI ca pe un club select format dintr-o mână de patroni de agenţii imobiliare, că acele vremuri au apus, că asociaţia noastră trebuie să aibă o forţă şi o acoperire naţională, fapt ce ne va putea permite să ne alăturăm cu mândrie profesiilor liberale puternice.

Ce se întamplă acum sunt de fapt ultimele zvâcniri ale unor principii perimate, şi sper să depăşim împreună această stare după urmatoarea Adunare Generală a asociaţiei.

Dacă Comunitatea Imobiliară din România este un „grup de interese", atunci sunt onorat încă odata că fac parte din acest grup. 

Amintesc cu aceasta ocazie doamnei Ruxandra Cleciu ca sloganul lui Liviu Ureche nu este "să fie alegeri!", "de ce vă e frică de un vot?" . Liviu Ureche, pe vremea când era preşedinte, a creat actualul slogan al ARAI, de care este mândru şi care însoţeşte de atunci antetul ARAI:

"Etică şi profesionalism"

 

11 June 2009