101 noi absolvenți au fost angajați de EY România în luna septembrie 2015, cel mai mare număr recrutat într-un singur an de companie până acum și cu 20% mai mulți față de anul trecut. Echipa EY ajunge astfel să numere pentru prima dată 655 de profesioniști. Aproximativ 60% dintre noii angajați se vor alătura departamentului de Audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de Asistență fiscală și juridică, Asistență în tranzacții și Asistență în afaceri.

38118-bogdan_ion_country_managing_partner_ey_romania.jpgPeste 1,600 de studenți din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Oradea au aplicat pentru un post la EY în această primăvară. Campania de recrutare de anul acesta a fost una dintre cele mai complexe derulate de companie în România și a inclus aplicații online, video interviuri,  teste de evaluare a perseverenței, interviuri cu manageri EY, și două competiții pentru selecție – EY Tax Academy și EY Mega Days.

Prin recrutarea unora dintre cei mai talentați și mai motivați tineri dintre absolvenții 2015, tineri pentru care EY va fi prima experiență a unui loc de muncă, compania își asumă responsabilitatea de a-i orienta în carieră și de a le oferi oportunități pentru dezvoltarea lor profesională.

Piața forței de muncă din România ne pune în fața unor provocări care în urmă cu 5-10 ani nu erau atât de vizibile. Spre exemplu, numărul studenților a scăzut de la an la an, ajungând acum la aproape jumătatea nivelului din 2008. Calibrarea programei academice la nevoile pieței este foarte anevoioasă, iar ritmul de schimbare din economie și din societate este tot mai rapid. Avem un capital uman excepțional în România care nu își atinge potențialul din aceste motive. Avem tineri talentați care au nevoie de îndrumare și sprijin pentru a dobândi abilitățile de care este acum nevoie pe piață. De aceea, noi ne-am asumat rolul de a pregăti o nouă generație de lideri de afaceri, prin oferirea a numeroase programe de dezvoltare și formare și a unor experiențe de muncă diverse, susținute de acces la resurse globale, echipe multinaționale și cele mai bune practici în domeniu,” explică Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România

Conform studiilor privind cei mai doriți angajatori, publicate de Catalyst și Trendence la sfârșitul lunii iulie, EY România este în acest moment cel mai dorit angajator în domeniul consultanței din țară și cel mai căutat angajator din cadrul Big4. De asemenea, EY este pe prima poziție și în topul preferințelor tinerilor cu potențial și ale studenților la programe de Master, fiind percepută drept compania cu cea mai atractivă și inovatoare programă de training. Per total, EY România se situează pe locul 7 în Top10 companii pentru care doresc să lucreze tinerii din România conform Trendence.

38119-andreea_mihnea_hr_director_ey_romania.jpgAm depus eforturi susținute în ultimii ani pentru a transmite valorile EY și în afara companiei, către tinerii care caută un loc de muncă unde să își poată integra principiile de viață, aspirațiile și nevoile de dezvoltare. Studenții sunt foarte interesați să își înceapă cariera într-o companie flexibilă și care este dispusă să investească în dezvoltarea lor. La EY, angajatul este direct implicat în a-și construi experiența și are la dispoziție uneltele necesare pentru a se dezvolta. EYU (EY and You) este platforma prin care ei își pot crea și optimiza un plan de dezvoltare bazată pe coaching, training și expunere la experiențe pe piața locală și internațională. Mai mult decât atât, managerii EY și-au asumat rolul de mentori, oferindu-le coaching și îndrumare colegilor aflați la începutul carierei,” explică Andreea Mihnea, Director Resurse Umane, EY România. 

Conform studiului Catalyst, în topul criteriilor în funcție de care respondenții își aleg angajatorul se plasează pachetul de salarii și beneficii oferit de compania respectivă, urmat pentru candidații cu profil economic de reputația companiei. În plus, rezultatele studiului arată o creștere a interesului respondenților cu profil economic și pentru alte beneficii oferite de angajatori, precum asigurările medicale.

Suntem în acest moment compania cea mai căutată de tinerii care doresc să lucreze în domeniul auditului și consultanței de afaceri în România. Această clasare în topul preferințelor lor este rezultatul direct al investițiilor pe care le realizăm în oameni – de la pachetul salarial și de beneficii, la programele de formare și certificare internaționale și până la politica de flexibilitate, incluziune și diversitate. Aceste investiții sunt cele care pot opri fenomenul <>. Tinerii noștri merită să fie apreciați și sprijiniți în carieră acasă!” concluzionează Andreea Mihnea. 

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 210.000 de angajați în peste 700 de birouri din 150 de țări și venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Rețeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piața serviciilor profesionale încă de la înființare, în anul 1992. Cei peste 650 angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră de internet.

2 September 2015