Omul de afaceri Gica Popescu, in varsta de 43 de ani, a decis sa investeasca in constructia unui centru comercial de tip bazar cu vanzarea de produse en-gross si en-detail, in zona pietei Rahova din Capitala - ce va purta numele de DOLDORA BAZAAR - , pe terenul unei foste platforme industriale, in urma unei investitii de 10 milioane de euro.

In ciuda conditiilor economice precare si a blocajului financiar, in care creditarea a devenit o himera, Gica Popescu crede in viitorul si in posibilitatile pietei imobiliare. Dintre toate bancile carora li s-au solicitat finantari, Garanti Bank a fost singura care s-a prezentat la un inalt nivel profesional, raspunzand pozitiv intr-un timp scurt solicitarii de finantare. O persoana increzatoare in poporul roman si in potentialul economic al tarii, omul de afaceri sustine ca “trebuie sa avem curaj sa investim pentru a putea schimba ceva in Romania zilelor noastre”. In octombrie 2010 voi deschide un centru comercial care va avea aspect si facilitati de mall insa preturi de producator/importator.

Gica Popescu are convingerea ca iesirea din criza economica este posibila prin munca, investitii si prin noi insine, mergand contra curentului creat de toate informatiile nocive lansate in piata. Mai mult, Gica Popescu sustine ca acum este momentul oportun ca oamenii de afaceri romani sa investeasca in Romani. Totodata omul de afaceri roman declara ca prin aceasta investitie se creeaza un numar de aproximativ 2.000 de locuri de munca. Zona Rahova face parte din cele mai dense zone ale Bucurestiului si se afla la doar cateva statii de tramvai de centrul capitalei. In toata zona de sud a Bucurestiului, a oraselor si comunelor limitrofe, nu exista nici un astfel de centru comercial ce ar permite oamenilor sa cumpere ieftin, la preturi de producator/importator bunuri de larga folosinta, alimentare si nealimentare, fara sa mai faca „excursii” pana in zona de nord a Bucurestiului.

Complexul Doldora Bazaar va acoperi o suprafata totala de 12.000 metri patrati si va functiona dupa modelul centrelor comerciale IDM, Doraly, Dragonul Rosu sau SIR, cu singura exceptie ca va include magazine cu produse alimentare pe langa magazinele cu produse nealimentare. Acest proiect presupune o investitie estimata la 10 milioane de euro, centrul comercial urmand a avea deschiderea in luna Octombrie a acestui an. In cadrul investitiei este inclusa si realizarea a 200 de locuri de parcare pentru centrul comercial, precum si spatii de depozitare tip container. Accesul la complex este facil (la doar 70 ml de Calea Rahovei), fie cu automobilul din artera de circulatie Calea Rahovei, fie cu numeroase mijloace de transport in comun: autobuzele 117, 139, 220, 226, sau tramvaiul 32.

Centrul comercial este gandit ca un spatiu ce poate primi aproape 1 milion de clienti, pe o suprafata de 7.000 metri patrati, ce va putea gazdui peste 100 de magazine perimetrale cu suprafete cuprinse intre 16 si 100 mp si 325 de standuri centrale tip box-uri, cu suprafete cuprinse intre 6 si 12 mp. Doldora Bazaar va fi deschis in toate cele 7 zile din saptamana, iar in cadrul centrului vor fi dezvoltate spatii de recreere si de alimentatie publica, dar si spatii pentru servicii bancare, asigurari.

20 July 2010