Grupul UniCredit a fost votat “Best Trade Finance Provider” în Europa Centrală și de Est (CEE) și “Best Trade Finance Provider” în șase țări din această zonă: România, Polonia, Turcia, Croația, Bulgaria și Bosnia & Herțegovina în cadrul unui sondaj inițiat de către revista Euromoney.

39083-unicredit.jpgEnrico Minniti, șeful diviziei Corporate & Investment Banking pe Europa Centrală și de Est al UniCredit, a declarat: “Încă o dată, UniCredit a demonstrat că este cel mai bun partener pentru corporațiile internaționale și locale în Europa Centrală și de Est, datorită rețelei extinse și gamei largi de produse de finanțare a comerțului, a competenței consultanților săi și atenției acordate tehnologiei și calității serviciilor oferite clienților. UniCredit își va îmbunătăți în continuare serviciile oferite, având planuri de investiții de 1,2 miliarde de euro în tehnologie digitală în următorii trei ani. Grupul UniCredit își va extinde portofoliul de produse de finanțare a comerțului prin instrumentul Bank Payment Obligation (BPO) în toate țările în care operează (BPO este în acest moment oferit în România, Austria, Bulgaria, Germania și Italia).

Marco Esposito, Executive Vice-president Corporate UniCredit Bank România, a adăugat: “Acesta este al doilea an consecutiv în care obținem recunoașterea din partea pieței pentru calitatea serviciilor oferite de noi. Credem că dezvoltarea unei francize puternice și de încredere de Trade Finance în România și în Europa Centrală și de Est aduce reale beneficii corporațiilor și clienților acestora din întreagă lume, contribuind la consolidarea și creșterea lor sănătoasă. Suntem preocupați să susținem creșterea pieței de finanțare a comerțului, îmbunătățindu-ne permanent portofoliul de produse, sistemele și soluțiile de business,  concentrându-ne asupra nevoilor reale ale clienților noștri.

Valoarea și încrederea oferită de această distincție este o recunoaștere explicită a ambițiilor noastre strategice, fapt care ne oferă încrederea  în a continua să ne servim clienții oferindu-le cele mai bune servicii posibile”.

Sondajul, care se bazează pe răspunsuri venite din partea a peste 2000 de respondenți din zona de corporații internaționale, permite clienților să indice un top personal de trei furnizori de trade finance din regiunea în care activează. Aceste răspunsuri sunt folosite și pentru a realiza ratinguri de țară și evaluări de produse și servicii bancare.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 580.000 de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie  un sustinator activ al comunităților în care își desfășoară activitatea.

 

18 January 2016