Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, a renovat, în prima parte a acestui an, o clădire din cadrul centrului rezidențial de tip familial Steps of Hope din Daia, județul Sibiu.

40367-hb_daia_3.jpgAstfel, compania a oferit atât materialele de construcții, cât și serviciile de montaj necesare reabilitării unuia dintre corpurile de clădire a centrului rezidențial de tip familial din satul Daia, în cadrul căruia, copii și tineri provenind din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între 3 si 20 ani, și-au găsit un adăpost și șansa de a primi îngrijire și educație în vederea reintegrării familiale și socio-profesionale.

Clădirea din cadrul centrului Asociației Steps of Home renovată de Hornbach este formată din parter și etaj și cuprinde 6 dormitoare, 2 băi, un cabinet psihologic, o sală de festivități și una de întreținere, cât și o spălătorie.  Materialele oferite de Hornbach România au fost folosite la reabilitarea exteriorului pentru acest corp de clădire, fiind realizată o termoizolație cu polistiren și apoi fiind aplicată o tencuială decorativă. De asemenea, au fost înlocuite glafurile exterioare ale ferestrelor, clădirea beneficiind acum de un nou aspect.

40366-hb_daia_1.jpg„Suntem foarte fericiți că am reușit să oferim sprijin copiilor și tinerilor aflați în grija Asociației Steps of Hope și sperăm că, prin această acțiune, le putem da șansa de a-și construi cât mai multe amintiri fericite legate de experiența lor în acest centru de tip familial, făcându-i să uite, pentru o perioadă, de grijile abătute asupra lor”, a afirmat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

”Stimate Doamnelor și Domnilor, în calitate de Președinte al Asociației Steps of Hope și de mamă a Familiei Steps of Hope, cu emoție, vă mulțumesc pentru minunatul dar. Domnule Director General al Hornbach România, vă mulțumim dumneavoastră și întregii echipe Hornbach Sibiu. Mulțumim echipei minunate de constructori, ai firmei IMO Benz Construct. Mă bucur să vă simt aproape, să simt că vă pasă, că vă aplecați cu inima și cu mintea înspre cei mai puțin norocoși și că nu abandonați dorința de a construi o lume mai bună și mai frumoasă. Mulțumesc!”, a declarat, de asemenea, Iris Moser, Președintele Asociației Steps of Hope.

Hornbach nu se află la prima acțiune de acest tip, sponsorizarea către Asociația Steps of Home fiind al doilea proiect de anvergură desfășurat în ultimul an în Sibiu, după colaborarea din octombrie 2015 cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, prin intermediul căreia, compania s-a implicat în continuarea proiectului „Bicicleta Zilnică”. Astfel, în colaborare cu Hornbach, trei școli gimnaziale din Sibiu beneficiează de parcări de biciclete acoperite a câte 10 locuri fiecare, încurajând peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice să vină la școală folosind bicicleta.

# # #

Despre Asociația Steps of Hope

Centrul rezidențial de tip familial Steps of Hope, pentru copii și tineri, este o instituție de asistență socială care asigură accesul beneficiarilor, aflați în dificultate, pe o perioada determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării familiale și a integrării socio-profesionale. 

# # #

Despre Hornbach România

HORNBACH  este o companie multinațională, de familie, care a înregistrat în exercițiul  financiar  2015/2016 (data bilanțului: 29 februarie) o cifră de afaceri   (netă)  de  peste 3,755 miliarde de Euro, în creștere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată   în  anul  1877,  HORNBACH  este  singura  companie  din  domeniul construcțiilor  și  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 5 generații.  În  acest  moment,  concernul  deține  154 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveția, Cehia, Slovacia, Suedia și România), dintre care 6 în România (București  Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

Conceptul  comercial  și  gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea  proiectelor  clienților. HORNBACH garantează acestora prețuri mereu  mici,  fiind  lider  de  piață  pe acest segment. În plus, calitatea excelentă  a  consultanței  și  a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente.

Prin  pionierat,  ca  de  exemplu  deschiderea  primului  magazin  mixt  de materiale  de  construcție  și  articole  de  grădinărit (1968), a primului megastore  (1980)  și  a  primului  magazin  de materiale de construcții cu conceptul  drive-in  (2003),  HORNBACH  își  dovedește  în permanență forța inovatoare.  De  decenii,  HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest    moment   având  peste   17.000  de  angajați  care  contribuie  la succesul companiei.

# # #

 

9 June 2016