Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unității de producție din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăsește un atomizor care permite îmbunătățirea performanței ecologice a companiei și creșterea competitivității producției.

39935-sanex.jpgActivitatile derulate fac parte din proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea față de mediu în producție și managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România - Industrie Verde – România”) susținut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014  în cadrul domeniului de finanțare Inovare Verde în Industria din România

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2015 și a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației ce suportă clădirea care îl adăpostește.

Următoarele etape, desfășurate pe parcursul a 6 luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum și construcția clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălțime de aproximativ 25 metri.

39936-sergiu_apolzan.jpg„În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalațiile tehnologice și de utilități. Proiectul se concretizează sub ochii noștri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări și Marketing, Sanex.

Potrivit declarațiilor reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativa a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piață, ca măsură suplimentară de protecție a mediului.

Sanex se alătură echipei Habitat for Humanity Cluj

În contextul unei strategii bazate pe principii de sustenabilitate și responsabilitate sociala, Sanex a luat decizia să se implice în proiecte sociale și să ajute comunitățile locale cu probleme.

Sanex se alătură voluntarilor organizației Habitat for Humanity Cluj și donează peste 500 mp de gresie și fainață necesari pentru echiparea corespunzătoare a 8 locuințe sociale construite în localitatea Jucu din județul Cluj. Locuințele beneficiază de suprafețe între 37 – 66 mp și se adresează familiilor cu până la 5 membri care trăiesc acum în condiții de sărăcie și care au nevoie urgentă de un cămin.

„Considerăm că, odată cu demararea acestui proiect, principiile și acțiunile Sanex au fost stabilizate și îndreptate către o producție mai responsabilă, sănătoasă și ecologică. Totodată, și strategia de CSR a fost aliniată la noile obiective și suntem siguri că parteneriatul cu Habitat for Humanity Cluj reprezintă o acțiune relevantă pentru strategia companiei”, a completat Emilie Olderskog, Senior Adviser Pure Consulting, una dintre cele mai importante companii norvegiene de consultanță în materie de CSR, cu experință îndelungată în proiecte sustenabile.

###

Depre SANEX S.A.

SANEX S.A. este cunoscută în România de peste 44 ani ca producătorul de plăci ceramice, (faianță, gresie și decoruri) cu o evoluție stabilă în piața de profil.

Integrarea în anul 2004 în portofoliul grupului austriac LASSELSBERGER, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa, a adus societății SANEX S.A. un aport semnificativ de know-how și o orientare mai accentuată spre cercetare și inovare, pentru alinierea la tendințele internaționale.

###

Despre Programul Inovare Verde în Industria din România și Innovation Norway

Programul Inovare Verde în Industrie este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a crește competitivitatea întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare verde și antreprenoriat verde. Programul Inovare Verde în Industria din România este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deținută de Ministerul Norvegian al Comerțului și Industriei și de municipalitățile județene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare și dezvoltare a întreprinderilor și a industriei norvegiene. În România, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regală a Norvegiei la București și este Operator de Program pentru două din programele incluse în Granturile Norvegiene și SEE 2009 - 2014. Pentru mai multe informații despre program, vă rugăm să vizitați site-ul dedicat programului.

Context: Prin Acordul pentru Spațiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda și Liechtenstein, fac parte din Piața Internă Europeană și contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE și cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97% din suma totală. Granturile SEE și norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relațiile bilaterale dintre Norvegia și România.

11 April 2016