Interesul românilor pentru locuințe verzi urcă afacerile Xella Ro la o valoare de 12 milioane euro

Publicat: | Numar afişări: 1109

Gradul de izolare termică al clădirilor noi din România este și de două ori mai bun comparativ cu imobilele vechi, potrivit estimărilor producătorilor celui mai vândut material de zidărie termoizolantă  din lume, YTONG. Reprezentanții filialei locale a companiei, Xella Ro, arată că România este una dintre țările în care ponderea de produse premium în piața de zidărie este în creștere,românii fiind interesați să beneficieze de locuințe realizate cu produse naturale și care să asigure costuri minime de întreținere. Afacerile Xella Ro au crescut cu un total de 23,2 mil lei (peste 5 milioane euro) în ultimii patru ani, compania vânzând în acest interval aproximativ un milion de paleți de blocuri de zidărie YTONG.

Marius Dragne CEO Xella Ro 1În 2010 Xella Ro a inaugurat în România cea mai mare fabrică YTONG din regiune în urma unei investiții de circa 32 milioane euro. YTONG este primul produs de zidărie din România certificat pentru construcția de Locuințe Verzi, certificarea fiind  oferită de Romania Green Building Council.

Aproximativ 50% din vânzările Xella Ro din 2015 au fost generate de segmentul rezidențial care a avut o evoluție accelerată. Ponderea proiectelor rezidențiale care se adresează segmentului de clienți cu venituri medii și superioare a crescut substanțial în 2015. Pe segmentul office și retail Xella Ro a livrat către principalele proiecte dezvoltate și livrate anul trecut, printre referințe numărându-se clădirile de birouri AFI sau clădirea Mega Mall din București.

„Investim de  de peste opt decenii în cercetare și în creșterea calității produselor pe care le oferim în piață. Ne bucură  să vedem că eforturile noastre sunt răsplătitie prin încrederea și interesul românilor pentru produse care asigură un nivel superior de eficiență energetică și condiții de locuire îmbunătățite”, spune Marius Dragne, CEO Xella Ro.

„În utimii ani ne-am propus o consolidare a poziției pe piață și mă bucur că,  împreună cu  o echipă  entuziastă și profesionistă, am reușit să obținem creșteri constante peste media pieței oferind cosumatorilor finali acces la o calitate superioară a zidăriei care contribuie masiv la reducerea costurilor de administrare”, adaugă Marius Dragne. Anul 2015 a fost pentru piața de construcții cel mai bun an din 2009 până acum. Xella Ro a înregistrat în 2015 un plus de 12% al afacerilor din România, ceea ce a condus la o creștere a cotei de piață. Valoarea totală a pieței de BCA din România este de circa 100 milioane euro. „Ne propunem ca și în 2016,  evoluția pozitivă să continue, susținută de încrederea pe care o primim zi de zi din partea clienților noștri”, spune managerul companiei.

 YTONG este produsul de zidărie minerală cu cele mai bune performanțe în materie de izolare termică. Acesta este primul produs din România care a permis construcția unor pereți exteriori peste care nu a mai fost necesar să se aplice strat suplimentar termoziolator pentru obținerea unor performanțe optime. Zidurile primei case pasive recunoscute oficial în România sunt realizați tot cu produse YTONG. În Germania blocurile YTONG au fost utilizate și pentru realizarea unei locuințe experimentale care produce mai multă energie decât consumă.

 

# # #

Despre Xella

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 96 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn peste 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernă unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca YTONG și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comunicatele de presa de la aceasta rubrica sunt oferite redactiei IMOPEDIA.ro spre publicare.

Daca doriti si Dvs sa publicati un comunicat de interes imobiliar, puteti contacta departamentul MEDIA:

contact: dep Media
tel fix: 021/318.25.45
e-mail: media@imopedia.ro

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video