MasterCard a fost desemnată de publicația londoneză City A.M. ca fiind cea mai inovatoare companie a anului 2015, în cadrul celei de-a șasea ediții a City A.M. Awards, o distincție care reflectă preocuparea constantă a MasterCard de a oferi clienților, prin tehnologie, o experiență de plată ușoară, rapidă și sigură. Publicația notează inovațiile MasterCard precum “selfie pay” sau autentificarea prin monitorizarea bătăilor inimii, dar și rolul central al companiei în progresul plăților contactless.

38858-innovative_company_of_the_year_2015_-_winner_ma.jpg“MasterCard este lider în materie de inovație, tehnologie și securitate, iar distincția acordată de City A.M. reafirmă această poziție și confirmă percepția pozitivă a publicului vizavi de inițiativele noastre. Angajamentul nostru este de a oferi clienților cea mai rapidă, sigură și ușoară experiență de plată, acesta fiind reflectat inclusiv de numeroasele inovații anunțate pe parcursul acestui an”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, România, MasterCard.

Printre inovațiile dezvăluite anul acesta de MasterCard se numără proiectul pilot de autorizare biometrică (prin amprentă sau recunoaștere facială) a tranzacțiilor online, lansarea cardurilor interactive (cu un micro-computer integrat pentru a permite interacțiunea și schimbul de date cu diverse dispozitive mobile), plata rapidă a meselor la restaurant prin aplicația Qkr! în Marea Britanie și Italia sau utilizarea ca mijloc de plată a dispozitivelor wearable printr-un parteneriat cu Nymi.

City A.M. Awards sunt acordate de prima publicație distribuită gratuit în birourile londoneze, cu apropximativ 400.000 de cititori pe zi. Alături de distincția pentru cea mai inovatoare companie, City A.M. acordă alte 12 premii, precum investitorul anului, antreprenorul anului sau compania cu cel mai ridicat ritm de creștere. MasterCard s-a aflat pe lista câștigătorilor City A.M. Awards de anul acesta alături de companii precum EY, Lloyds sau Lidl.

Despre MasterCard

(NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile MasterCard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: @MasterCardNews, participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri pe Engagement Bureau.

 

10 December 2015