Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Măsurile Primarului General cu privire la Parcul Văcărești

Publicat: | Numar afişări: 8200

Ca urmare a incendiilor de vegetatie care au avut loc zilele trecute in zona Lacului Vacaresti, Primarul General, Gabriela Firea, a dispus mai multe de masuri care au ca scop prevenirea unor astfel de situatii in viitor. 

Parcul Vacaresti (foto: igloo.ro)„Am cerut Politiei Locale a Municipiului Bucuresti sa monitorizeze in permanenta Parcul Natural Vacaresti” care a fost declarat de curand arie naturala protejata. Prioritatea noastra este in prezent atat protejarea acestui spatiu unic in Bucuresti, dar si siguranta cetatenilor care locuiesc in apropierea Lacului Vacaresti”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Politia Locala a Municipiului Bucuresti, a amplastat pe unul din cele mai inalte imobile din zona o camera video care permite monitorizarea intregii arii, astfel incat sa poata fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibilele fapte antisociale. 

Totodata, politistii locali din cadrul Serviciului Control, Salubritate si Serviciul Ordine si Liniste Publica, sprijiniti de unitati din cadrul Patrulei Calare si de politistii locali ai Politiei Locale Sector 4, au efectuat, in zona Lacului Vacaresti, actiuni care au ca scop respectarea normelor de salubrizare si igienizare, precum si depistarea faptelor antisociale. 

Primarul General a mai adaugat ca Municipalitatea, impreuna cu Asociatia Vacaresti si alte institutii din domeniul cercetarii doresc sa isi depuna candidatura pentru administrarea „Parcului Natural Vacaresti” cu respectarea conditiilor din Ordonanta de Urgenta nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, aprobata prin Legea nr.49/2011.  

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti a sustinut declararea zonei ca arie naturala protejata si a intreprins toate demersurile necesare, prin emiterea HCGMB nr.104/28.05.2015 pentru avizarea suprafetei administrative care urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti.

Demersul Primariei Municipiului Bucuresti a avut in vedere si amenintarile la adresa biodiversitatii cu riscul degradarii ireversibile a capitalului natural.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comunicatele de presa de la aceasta rubrica sunt oferite redactiei IMOPEDIA.ro spre publicare.

Daca doriti si Dvs sa publicati un comunicat de interes imobiliar, puteti contacta departamentul MEDIA:

contact: dep Media
tel fix: 021/318.25.45
e-mail: media@imopedia.ro

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video