Futureal Group este un dezvoltator și investitor imobiliar de top din Europa Centrală și de Est și unul dintre cei mai mari 20 de dezvoltatori din Europa. Proprietarii afacerii de familie anunță numirea lui Mauricio Mesa Gomez în postul de director general al Cordia Romania.

40358-mauricio_mesa_gomez.jpg”Am luat această decizie profesională pentru că Futureal este o companie prosperă, cu o echipă foarte dinamică, care vrea să investească și să dezvolte proiecte rezidențiale de mari dimensiuni în România, o piață în care am o experiență extinsă, de peste opt ani”, spune Mauricio Mesa Gomez.

Anterior, Mauricio Mesa Gomez a activat ca director general pentru Hercesa Romania și Bulgaria (2007-2016).

”Valorile Futureal sunt: integritate, creativitate, perseverență și spirit de echipă și principalul nostru activ este echipa experimentată și înalt calificată. L-am ales pe Mauricio Mesa Gomez pentru postul de director general al proiectelor noastre din România pentru a reprezenta compania și valorile noastre în piața românească de real estate”, spune Gábor Futó, fondatorul Futureal Group.

În același timp, acest anunț marchează reluarea activității Futureal Group în România, țară în care grupul este cunoscut pentru dezvoltarea unor proiecte precum Parcul Privighetorilor (125 de apartamente, o investiție de 20 de milioane de euro) și centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare, dezvoltat în parteneriat cu Immofinanz AG, o investiție de 97 de milioane de euro.

Futureal Romania plănuiește să dezvolte ansambluri rezidențiale prin Cordia – membru al Futureal Group -, lider de piață pe segmentul dezvoltării rezidențiale din Ungaria.

Cordia a finalizat un număr de 2.400 de apartamente în ultimii 15 ani în regiunea central-europeană și are aproximativ 5.000 de unități locative în pipeline. Obiectivul pe termen lung al Cordia este să devină dezvoltatorul rezidenițial dominant în Europa Centrală și de Est.

Cu o valoare a proiectelor dezvoltate de 900 de milioane de euro și a celor din pipeline de 1,6 miliarde de euro, Futureal a devenit un jucător dominant pe piața imobiliară central-europeană. Dezvoltările, realizate în principal în Europa Centrală și de Est (Ungaria, Polonia și România) includ proiecte urbane mixed-use, rezidențiale, office și de retail.

Despre Futureal Group

  • Futureal este unul dintre cei mai mari 20 de dezvoltatori din Europa.
  • Proiectele din pipeline au o suprafață de 700.000 de metri pătrați și o valoare de 1,6 miliarde de euro.
  • 2.400  de unități locative finalizate în 12 proiecte din regiunea central-europeană (Ungaria, România și Polonia)
  • 5 dezvoltări majore de retail: Corvin Plaza (în parteneriat cu Klépierre), Gold Plaza (în parteneriat cu Immofinanz), Nova Park (în parteneriar cu Caelum); Etele City Center (în dezvoltare) și Corvin Promenade
  • 70.000 de metri pătrați GLA de spații office developments (inclusiv sedii centrale pentru KPMG, Ringier, Procter and Gamble, EPAM, Garantiqa, Marsh, Mediabrands) și încă 70.000 de metri pătrați GLA de spații office în pipeline.
  • Proiectul reprezentativ Corvin Quarter este cel mai mare de acest tip – regenerarea centrului unui oraș printr-un proiect mixed-use – din Europa Centrală și câștigătorul premiului The Best Mixed Use Project in Europe în 2010. În plus, Corvin Promenade a câștigat, în 2014, unul dintre cele mai prestigioase premii din industria de real estate, și anume  Global Awards for Excellence al Urban Land Institute (ULI).

 

 

7 June 2016