Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena UDREA, a decis astăzi, 13 ianuarie 2010, revocarea din funcţie a directorului general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Jean VRACIU, şi anularea procedurii de achiziţie de către ANL a unor autoturisme de teren.

sursa:www.ccib.roConform Elenei UDREA, într-un an caracterizat de constrângeri financiare, Ministerul nu îşi permite achiziţii extravagante.

Ministrul UDREA şi-a propus să continue şi să accelereze, în 2010, proiectele de investiţii în infrastructură demarate anii trecuţi, achiziţia de autoturisme de teren neregăsindu-se între priorităţile ministerului.

În acest context, accelerarea construcţiei de locuinţe ANL pentru tineri anunţată de ministru presupune şi diminuarea costurilor administrative ale Agenţiei.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a lansat, în 6 ianuarie a.c., în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, procedura de achiziţie a unui număr de trei vehicule de teren, la o valoare estimată de 124.000 Euro.

Procedura a fost anulată în 13 ianuarie a.c., din dispoziţia ministrului Elena UDREA, în vederea redistribuirii fondurilor alocate şi stabilirii altor priorităţi de utilizare a acestora.

14 January 2010