Compania Ozone Homes şi-a propus alinierea la tendinţele internaţionale apărute în industria construcţiilor, prin penetrarea pieţei imobiliare din România cu o nouă tehnologie de construcţie. Astfel, Ozone Homes va construi numai locuinţe ecologice accesibile atât în ceea ce priveşte costurile de achiziţie, cât şi în ceea ce priveşte costurile de exploatare.

15310-living3.jpgTehnologia Ozone Homes este rezultatul a doi ani de cercetare şi dezvoltare cu intentia de a produce locuinţe practice, ecologice şi avantajoase din punct de vedere al costurilor ulterioare de exploatare.

Efectul acestor eforturi îl reprezinta combinarea celor mai avansate soluţii constructive într-o singură tehnologie, Ozone Homes, potrivită condiţiilor de climă ale României, care reduce costurile de întreţinere ale locuinţei cu mai mult de 40%, are grad ridicat de rezistenţă în cazul unui cutremur şi se supune deja noilor norme europene cu privire la poluarea mediului, norme care vor intra în vigoare în ţara noastră în viitor (până în 2020).

Am ales numele de Ozone Homes pentru viitoarele noastre construcţii pentru că este un nume uşor de reţinut şi înţelesul acestui cuvânt se identifică foarte bine cu mesajul pe care noi îl promovăm. Ozonul este elementul care ne protejează planeta de radiaţiile UV şi purifică aerul, apa şi toate materialele organice pe care noi le consumăm. Oamenii identifică într-un mod pozitiv acest mesaj în contextul actual al problemelor de mediu şi o mare parte a filosofiei companiei noastre este să oferim case de calitate la preţuri accesibile, dar care să şi aibă un impact pozitiv asupra mediului în care trăim.” declara Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Ozone Homes este o soluţie integrată ecologică din stadiul de fabricare al materialelelor, al construirii propriu-zise, continuând cu exploatarea produsului finit. Pe parcursul tuturor acestor procese nu există emisii de dioxid de carbon, ceea ce duce la conservarea mediului prin nepoluare. În plus, locuind într-o astfel de casă, ajutăm la reducerea consumului global de gaze (această utilitate nu există în cazul locuinţelor Ozone Homes), iar consumul de electricitate se reduce datorită folosirii soluţiilor tehnologice cu eficienţă şi randament sporit în exploatare. Izolarea superioară coroborată cu sistemul de recuperare de căldură, prin soluţiile adoptate, conduc la reducerea la minimum a pierderilor de căldură prin sistemul structural în perioada de iarnă şi a aerului rece în perioada caldă. Astfel, cheltuielile cu utilităţile scad cu mai mult de 40% comparativ cu locuinţele construite în sistem clasic.

Acest concept, Ozone Homes, este unic în România ca produs destinat producţiei în masă. Nu este un simplu SIP (Structural Insulated Panel), secretul nostru constă în compoziţia peretelui, felul în care tratam şi asamblam materialele şi în final cum construim locuinţele.” punctează Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Beneficiile acestei tehnologii sunt multiple, cu impact pozitiv direcţionat atât către constructor şi utilizator final, cât şi către mediu. Câteva dintre ele ar fi:

·          mărirea eficienţei clădirilor prin economisirea resurselor energetice şi a materialelor de construcţie,

·          reducerea impactului poluării asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător,

·          folosirea unor materiale biodegradabile, reciclabile, durabile şi ale unor procedee de fabricare şi depozitare (care sunt de asemenea nepoluante şi cu grad înalt de economisire energetică),

·          folosirea de elemente constructive prefabricate pentru a evita generarea de deşeuri reziduale pe şantier,

·          materialele sunt uşor de fabricat pe plan local, iar de aici apar costuri diminuate pentru transport şi implicit nici poluare,

·          emisii de carbon aproape zero în timpul construirii şi zero în timpul exploatării.

Această tehnologie permite construirea de imobile cu regim de înălţime până la etajul 7, “însă noi am luat decizia la nivel de top management să construim numai clădiri de maximum 4 etaje deoarece nu credem că potenţialii clienţi doresc să locuiască în clădiri mai înalte de atât şi astfel dorim să le oferim acestora calitatea vieţii pe care noi o promovăm.” declara Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Tendinţele internaţionale impun trecerea la folosirea materialelor ecologice în majoritatea industriilor, iar viitorul construcţiilor este cu siguranţă cel al soluţiilor revoluţionare care asigură protecţie ridicată atât oamenilor, cât şi mediului.

Ozone Homes îşi propune începerea construirii celui dintâi imobil în primul trimestru al anului 2011. Acest imobil face parte din viitorul cartier Avalon, ansamblu care este compus din 3 blocuri P+1, cu apartamente cu 2 şi 3 camere (aproximativ 40 de unităţi locative, cu suprafeţe între 51 şi 74 mp) şi preţuri cuprinse între 42.500 EUR şi 63.750 EUR, la care se adauga 5% TVA. Toate apartamentele au bucătăria mobilată şi echipată cu aparatură electrocasnică, baia complet utilată, dressing, loc de parcare şi acces la facilităţile comune: piscină, loc de joacă, teren de minigolf, pază. Apartamentele de la parter au grădină privată, iar cele de la etaj au balcon. Cartierul va fi localizat în zona de Nord a Bucureştiului, în Tunari.

Privim acest nou concept ca un pas înainte pentru afacerea noastră. Am traversat o perioadă neprielnică industriei imobiliare dezvoltând ansambluri doar pentru un eşantion privilegiat de consumatori. În trecut, construirea unei locuinţe cu caracteristici inferioare conceptului Ozone Homes costa de trei ori mai mult. Dacă putem oferi consumatorului român o casă ale cărei costuri de construcţie sunt mai mici decât cele ale uneia tradiţionale, folosind materiale superioare cu costuri reduse de realizare şi exploatare, de ce am dori să mai construim orice altceva? Tehnologia evoluează şi devine din ce în ce mai accesibilă. Un bun exemplu ar fi trecerea de la televizoare alb negru la cele color şi apoi la plasme, LCD şi acum la 3D” subliniază CEO-ul Ozone Homes.

Despre Ozone Homes S.R.L.

Ozone Homes este o companie care şi-a propus să abordeze şi să depăşească problemele cu care se confruntă sectorul imobiliar astăzi. Construirea de locuinţe ecologice nu reprezintă numai o întâmpinare a nevoii românilor de a cumpăra o locuinţă care să fie accesibilă, ci şi  efectele pe care aceasta le produce pe termen mediu – lung, referitoare la economiile care se pot realiza în urma exploatării unei astfel de case.

Persoana de contact: Mona Ardeleanu, 0728.188.554, mona.ardeleanu@southpacific.ro


25 November 2010