Primăria Capitalei pune la dispoziție cu titlu gratuit, pe durata restricțiilor de circulație din zona Eroilor, Parcarea Operei pentru posesorii de mașini rezidenți ai străzilor Elefterie și Dr Gheorghe Marinescu, artere pe care s-a instituit temporar restricția de circulație ”oprirea interzisă”.

38924-parcare.jpgPrimăria Capitalei adresează un apel locuitorilor acestei zone să evite parcarea mașinilor pe străzile Elefterie și Gheorghe Marinescu, artere vitale pentru fluidizarea traficului în zona Eroilor, unde circulația rutieră a fost restricționată din cauza tasării carosabilului în timpul lucrărilor la magistrala de metrou.

Pentru a evita abuzurile, accesul în parcarea de la Operă pentru riveranii celor două străzi se va face în baza actului de identitate al posesorului vehiculului – din care să reiasă că adresa de domiciliu este pe una din străzile Elefterie sau Dr Gheorghe Marinescu - și al talonului de înmatriculare al autoturismului.

Restricțiile de circulație au fost instituite, încă de sâmbătă, iar circulatia rutieră auto in zona se desfăsoara astfel:

Sensul de coborâre dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari se face prin Șoseaua Pandurilor – Calea 13 Septembrie, precum și prin Șoseaua Geniului – Șoseaua Cotroceni.

Pe sensul spre urcare către cele două cartiere, circulația rutieră se desfășoara prin Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – Șoseaua Geniului; Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Vasile Milea și prin Splaiul Independenței – strada Elefterie – Bulevardul Eroilor.

Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a analizat valorile de trafic înregistrate în cursul zilei de luni pe arterele care fac legătura între cartierele Drumul Taberei și Militari cu centrul Capitalei. Comisia a stabilit că nu se impun măsuri suplimentare de fluidizare a traficului față de cele luate în cursul zilei de duminică, când s-a decis restricționarea traficului în zona Eroilor.

14 December 2015