“Ce fac romanii pe timp de criza? -Isi cumpara o casa…” Aceasta a fost concluzia la care s-a ajuns, dupa primul targ imobiliar al primaverii, ce a luat sfarsit ieri, 8 martie. Eforturile dezvoltatorilor, de a  oferi vizitatorilor preturi cat mai mici au fost apreciate si fructificate de catre romani, unii dintre ei chiar achizitionandu-si casa dorita.

Numarul vizitatorilor a fost de aproximativ 7000, cu varsta cuprinsa intre 20 si 75 de ani. Varsta predominanta a fost reprezentata de persoanele ce au avut intre 35 si 40 de ani, acestea fiind in preponderenta femei.

  Primele estimari arata ca numarul de apartamente vizionate s-a ridicat la aproximativ 60, vizitatorii aratandu-se mult mai interesati de a cumpara un apartament pe care deja l-au vazut. Numarul apartamentelor care deja s-au vandut este de 14.

Romanii nu s-au abtinut nici de la a cumpara vile, 4 dintre cele oferite de dezvoltatori fiind deja achizitionate, dand astfel impresia ca sfideaza criza financiara prin care Romania trece.

 Numarul locuintelor care au fost rezervate a fost in jur de 25, dintre care 3 fiind vile. Vedetele targului, casele de 15 000 euro au fost cumparate deja de catre 16 persoane.

 Impresia generala a acestui targ a fost ca romanii nu tin cont de criza daca isi doresc cu adevarat ceva, fie acel lucru o casa de 15 000 euro fie o vila de lux.

    

 

 

 

 

 

 

10 March 2009